ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

"Πνίγονται" στα αποτσίγαρα οι παραλίες

0

22 δισεκατομμύρια αποτσίγαρα παράγουν κάθε χρόνο οι Έλληνες καπνιστές, με χιλιάδες τόνους να καταλήγουν στη θάλασσα, με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία να κρούει το καμπανάκι του υγειονομικού κινδύνου που συνιστούν οι γόπες των τσιγάρων, κυρίως για τα μικρά παιδιά ενώ παράλληλα αποτελούν μια τεράστια πηγή μόλυνσης των θαλασσών από μικροϊνες πλαστικού.

Και στις παραλίες του νησιού, εντοπίζονται χιλιάδες αποτσίγαρα καθώς οι καπνιστές δεν φροντίζουν να διατηρούν τις παραλίες και τις θάλασσες καθαρές, εικόνες που προβληματίζουν τους λουόμενους.

Έκκληση στους καπνιστές για να μην σβήνουν και αφήνουν τα αποτσίγαρα στις παραλίες απευθύνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, καθώς όπως αναφέρει αρκετοί τόνοι καταλήγουν στη θάλασσα, μολύνοντας την, δηλητηριάζοντας ψάρια και θαλασσοπούλια.

Μαζεύουν τις γόπες

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί λουόμενοι μαζεύουν τις γόπες και τα κάθε λογής σκουπίδια στις παραλίες στη προσπάθεια τους να διατηρήσουν όσο μπορούν τις θάλασσες καθαρές.

Λουόμενοι τονίζουν την ανάγκη οι καπνιστές να τοποθετούν τουλάχιστον τις γόπες των τσιγάρων σε κάποιο αυτοσχέδιο δοχείο, το οποίο στη συνέχεια θα πετούν σε κάδους απορριμμάτων.

Πέρα από τις γόπες υπάρχουν και οι παγίδες σε παραλίες, όπου δεν λείπουν οι μικροτραυματισμοί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η κυρία Μαρία η οποία τραυματίστηκε στο χέρι όταν έπεσε από ξύλινο διάδρομο, ο οποίος δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ