ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρέθυμνο Cretan Kings: Δύο «παλιοί» και δύο «νέοι» μιλούν για το νέο ξεκίνημα

0

Η προετοιμασία του Ρέθυμνο Cretan Kings ξεκίνησε από χθες και θα συνεχιστεί για τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να είναι έτοιμο στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League 2017/18.

Μάλιστα, «παλιοί» και νέοι καλαθοσφαιριστές πραγματοποίησαν τις πρώτες τους δηλώσεις, με τους Ανδρέα Χριστοδούλου, Κάρλος Μέντλοκ, Θωμά Κώττα και Χιου Ρόμπερτσον να μας συστήνονται.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: «ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ»

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην ομάδα μας, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά, ενώ σχολίασε και την κλήρωση του Κύπελλου, τονίζοντας πως στόχος θα είναι σίγουρα η νίκη. «Αρχικά θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους. Όπως όλοι ξέρουμε όλοι οι ξένοι έχουν φύγει και ήρθαν καινούριοι. Είμαι σίγουρος ότι έγιναν σωστές επιλογές και ξέρουν τον κάθε παίκτη που έχουν επιλέξει, δηλαδή ότι ταιριάζουν στην ομάδα. Έχει μείνει ο ελληνικός κορμός και αυτό είναι πολύ βασικό γιατί ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο, ενώ έχουμε και εξαιρετικές σχέσεις. Είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτή τη χρονιά.

Είναι πολύ νωρίς να κάνω κάποιο σχόλιο για το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αυτό που θέλουμε είναι να φανούμε όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότεροι και γιατί όχι να κερδίσουμε».

ΚΑΡΛΟΣ ΜΕΝΤΛΟΚ: «ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ»

Ο Κάρλος Μέντλοκ αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» της φετινής «μηχανής» της ομάδας μας, καθώς θα επωμιστεί το βάρος της θέσης του πλέι μέικερ. Ο 30χρονος Αμερικανός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλώνοντας ανυπόμονος για τη συμμετοχή του σε ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα, όπως τόνισε ο ίδιος. «Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα. Η πόλη φαίνεται πολύ όμορφη και όλα λειτουργούν μια χαρά. Εύχομαι να έχουμε μία καλή και επιτυχημένη χρονιά, με υγεία και νίκες. Έχω μάθει πολλά πράγματα στην καριέρα μου και με την εμπειρία μου θέλω να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα  για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Έχω ακούσει πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα και το πόσο απαιτητικό είναι. Αγωνίζονται σπουδαίες ομάδες που διεκδικούν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Μου αρέσει που ήρθε σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, σε μία ομάδα που έχει στόχους, αλλά για αρχή θα κοιτάξουμε να πάρουμε νίκες. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε και για άλλα πράγματα».

ΘΩΜΑΣ ΚΩΤΤΑΣ: «ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ»

Ο Έλληνας σέντερ Θωμάς Κώττας θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας για 2η σερί σεζόν, ευελπιστώντας σε μία ακόμη καλύτερη χρονιά όπως δήλωσε και ο ίδιος. «Σίγουρα είμαστε καινούρια ομάδα κατά το ήμισυ. Έχουν αλλάξει όλοι οι ξένοι, ενώ έχει κρατηθεί ο ελληνικός κορμός με μερικές προσθήκες νεαρών παικτών. Σίγουρα ο στόχος είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Ο κόουτς θα μου δώσει ευκαιρίες αλλά είναι στο δικό μου χέρι πως θα τις εκμεταλλευτώ. Έχω δουλέψει όλο το καλοκαίρι και περιμένω να δείξω αυτή μου τη δουλειά».

ΧΙΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ: «ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΕΣ»

Ο Χιου Ρόμπερτσον αποτελεί ένα από τα καινούρια αποκτήματα της ομάδας μας και θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Χάρη Γιαννόπουλου στη θέση «3». Στις πρώτες του δηλώσεις επί κρητικού εδάφους τόνισε πως γνωρίζει ήδη αρκετά από τον φίλο του Τόαρλιν Φιτζπάτρικ, επισημαίνοντας πως το Ρέθυμνο Cretan Kings είναι ένα πολύ καλό τεστ για τον ίδιο. «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και από τη συμφωνία μου με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Ο Φιτζπάτρικ, ο αδερφός μου, μου είπε πάρα πολλά για την ομάδα, για τον κόσμο της και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνο καλά λόγια είχε να πει και ανυπομονώ να τα ζήσω από κοντά.

Γνώρισα τους καινούργιους μου συμπαίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας και τώρα ξεκινάμε και τη σκληρή δουλειά. Να γίνουμε ομάδα, να δέσουμε μεταξύ μας, να αποκτήσουμε χημεία και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανάμεσα στα κορυφαία. Στα 5 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας έχω ακούσει πάρα πολλά και γνωρίζω πως οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. Πρόκειται για ένα πολύ καλό τεστ για εμένα και για να δω το σημείο που μπορώ να φτάσω. Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ