ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Σειρήνες» στο Kimolia Art Cafe της Αναστασίας Βενιέρη

0

Μετά από ένα χρόνο, βρίσκομαι πίσω στα πάτρια εδάφη, και προσπαθώ να χορτάσω, όσο μπορώ, αγαπημένους ανθρώπους και μέρη. Είναι Σάββατο πρωί, και ο δρόμος μας οδηγεί σε μια αγαπημένη φίλη.

Όπως πάντα, η Βίκυ ετοιμάζει κάτι πολύ νόστιμο.  Η ευωδία που ξεχύνεται από το Kimolia Art Cafe, προσκαλεί κάθε απαιτητικό ανιχνευτή παραδοσιακών γεύσεων. Μεταξύ τους, ο σύζυγος και η κόρη μου, που ζητάνε να περάσουμε και από την Πλατεία 25ης Μαρτίου. Καθόμαστε κάτω από την ομπρέλα λοιπόν, και απολαμβάνουμε την ομορφιά της ήσυχης, μικρής πλατείας, με τις λεμονιές, τη χαρακτηριστική βρύση, και τα όμορφα κτίρια.

Δεν είναι όμως τα σπιτικά εδέσματα και η όμορφη ατμόσφαιρα που μας προσκαλεί. Είναι το χαμόγελο και η φιλοξενία της Βίκυ. Προσωρινά, χορταίνουμε οικογενειακώς από τις Σφακιανές πίτες και το φρεσκοψημένο κέικ, όμως η ζεστασιά των φίλων θα μας κρατήσει ένα ολόκληρο χειμώνα.

Το εσωτερικό του cafe είναι μαρτυρία της αγάπης των ιδιοκτητών για την τέχνη. Τα έπιπλα, η διακόσμηση, τα βιβλία, όλα δείχνουν ότι το Kimolia Art Cafe, προσφέρει καταφύγιο στην καλλιτεχνική δημιουργία. Και βέβαια, η τέχνη των γεύσεων δένει όλα τα παραπάνω, δημιουργώντας μια γωνιά που δεν μπορώ να μην επισκεφτώ ξανά και ξανά.

Σήμερα, το Kimolia Art Cafe φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ολυμπίας Ματράκη, με τίτλο ‘Σειρήνες’. Οι τοίχοι του cafe έχουν γεμίσει με την έμπνευση, το χρώμα, τη ζωντάνια και την φαντασία της Ολυμπίας.

Κοινός παρονομαστής είναι οι χαρούμενες παλέτες χρωμάτων. Αλλάζουν χαρακτήρα σε κάθε πίνακα, και δίνουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα σε κάθε Σειρήνα. Και όπως κάθε γυναίκα, έτσι και εκείνες ξέρουν να μαγεύουν, η κάθε μια με τη δική της ομορφιά, το δικό της χρώμα και χαρακτήρα.

Πολλές είναι στολισμένες με τη λάμψη του χρυσού χρώματος της πατίνας. Ύφασμα, κόσμημα και λουλούδια,  είναι όλα διαλεγμένα για κάθε μια τους ξεχωριστά. Πλεκτές παπαρούνες, χάντρες, πέρλες και ύφασμα, σε μαγνητίζουν, σε κάνουν να τις θαυμάζεις.  Όπως θα ήθελε κάθε Σειρήνα άλλωστε.

Η Ολυμπία Ματράκη είναι μια γνωστή Λαρισαία δικηγόρος και καλλιτέχνης, και οι πίνακες της έχουν ταξιδέψει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην πρώτη συνάντηση μας στο Kimolia Art Cafe, μου κάνει εντύπωση η ζεστασιά και τη λάμψη της. Όπως και εκείνη των Σειρήνων της.

Για λίγες ημέρες ακόμα, θα απολαύσω την όμορφη ατμόσφαιρα, και το φρεσκοψημένο κέικ, του cafe της Βίκυ.

Οι ‘Σειρήνες’ της Ολυμπίας όμως, θα εξακολουθήσουν να γοητεύουν τους θαμώνες του Kimolia Art Cafe έως και τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Ελπίζω να μαγεύουν και όλους εσάς, όπως μάγεψαν κι εμένα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ