ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στη Νάπολη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει έρευνα για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας

0

Η εισαγγελία της Νάπολης είναι πιθανό να ξεκινήσει έρευνα για πολλαπλή εξ αμελείας ανθρωποκτονία και για πρόκληση καταστροφής εξ αμελείας μετά τον καταστροφικό σεισμό της Ίσκια, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος. «Πρόκειται για μια πολυσύνθετη περίπτωση και χρειάζεται επιπλέον διερεύνηση», δήλωσε στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai o αρχιεισαγγελέας της Νάπολης Τζοβάνι Μελίλο.

«Υπάρχει κοινωνικό κόστος, που είναι σαφές και σε αυτή την περίπτωση, το οποίο οφείλεται σε σοβαρά φαινόμενα όπως αυτό της παράνομης και αυθαίρετης δόμησης», πρόσθεσε ο αρχιεισαγγελέας.

«Στο νησί της Ίσκια, 'ξεφύτρωναν' καινούργια σπίτια μέσα σε λίγες εβδομάδες», δηλώνει στο μεταξύ o Τζουζέπε Ματζάρα, ο τοπικός υπεύθυνος της οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος Legambiente.

«Σε όλο το νησί μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχει μια μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι παράνομη», τόνισε επίσης ο Ματζάρα, σύμφωνα με τον οποίο «ήταν απόλυτα προβλέψιμο ότι ένα σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει σειρά καταρρεύσεων».

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή επιχείρηση διάσωσης, με τον απεγκλωβισμό τριών αδελφών, επτά μηνών, επτά και έντεκα ετών στην Ίσκια, από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε, ο Τσίρο, το μεγαλύτερο από τα τρία αδέλφια, δήλωσε σε ιταλό δημοσιογράφο: «Την καταραμένη αυτή νύχτα είμαι βέβαιος ότι μας έσωσε το χέρι του Θεού. Τώρα, έμαθα πραγματικά να εκτιμώ την ζωή».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ