ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σταφίδα: Γιατί Κρητικοί στρέφονται στο "μαύρο χρυσάφι"

0

Την ώρα που οι εξαγωγές στο επιτραπέζιο σταφύλι έχουν μειωθεί στο 50%, οι αμπελοκαλλιεργητές στην Κρήτη που δεν εξασφαλίζουν την επιβίωση τους με τις εξευτελιστικές τιμές του επιτραπέζιου, έχουν στραφεί στη σταφίδα και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο ελληνικό "μαύρο χρυσάφι".

Την ίδια ώρα, καλοί είναι οι οιωνοί για το χρυσοφόρο προϊόν της Κρήτης, το ελαιόλαδο, καθώς καλώς εχόντων των πραγμάτων, όπως λένε οι παραγωγοί, η χρονιά θα είναι θετική για το ελαιόλαδο.

Εν τω μεταξύ, αίτημα των Σητειακών είναι το ελαιόλαδο τους που έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια πιστοποίηση ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης)να τυποποιείται στην περιοχή. Ένα αίτημα που έχει φθάσει και στο αρμόδιο υπουργείο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ