ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στη 5η θέση της λίστας με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones η Xiaomi, πρώτη η Samsung

0

Η Samsung πούλησε 2% περισσότερα smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι σύμφωνα με την Strategy Analytics.

Με τις αποστολές της εταιρείες να φτάνουν τις 79,5 εκατομμύρια από τις 360 εκατομμύρια μονάδες συνολικά, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία παραμένει στην κορυφή της λίστας, ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο. Αν και πρόκειται αναμφισβήτητα για άθλο, το όνομα της Samsung δεν είναι αυτό που ξεχωρίζει στη λίστα, επειδή πολύ απλά το έχουμε συνηθίσει να βρίσκεται εκεί. Το ίδιο ισχύει και για την Apple, η οποία είδε τις αποστολές της να αυξάνονται κατά 1% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το όνομα που αναμφισβήτητα ξεχωρίζει, είναι αυτό της Κινέζικης εταιρείας Xiaomi, που κατάφερε να βρεθεί στη 5η θέση της λίστας της Strategy Analytics. Βλέπετε η Xiaomi δεν τα πήγαινε και πολύ καλά τελευταία, παρά την εκρηκτική ανάπτυξη της τα πρώτα χρόνια της και παρόλο που δεν πουλάει επισήμως τις συσκευές της στη Δύση.

O Lei Jun, CEO της εταιρείας, σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, είπε πως η Xiaomi αναπτύσσεται ταχύτερα από αυτό που μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι έπρεπε να “κατεβάσει ταχύτητα” και να κάνει “refocus”. Τον ίδιο μήνα, ο Vice President της Xiaomi, γνωστός και από τη δουλειά του στο τμήμα Android της Google, Hugo Barra, εγκατέλειψε την εταιρεία για να επιστέψει στην Silicon Valley.

Παρά τα όποια προβλήματα προέκυψαν τελευταία, οι πωλήσεις της Xiaomi τους τελευταίους μήνες αυξήθηκαν, ενώ οι ετήσιες αποστολές της εκτινάχθηκαν κατά 58%, “αρπάζοντας” το 6% της παγκόσμιας αγοράς smartphones το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, κυρίως χάρη στα οικονομικότερα μοντέλα της όπως το Redmi 4A που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ινδία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ