ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Συγκλονίζουν οι γιοι της Diana. Άγνωστα στοιχεία από το ατύχημα : Ήταν ζωντανή

0

20 χρόνια πριν, στις 31 Αυγούστου το 1997 ο κόσμος άλλαξε για πάντα. Αυτός ήταν και ο τίτλος στα περισσότερα πρωτοσέλιδα σε περιοδικά και εφημερίδες ανά τον πλανήτη. Ο θάνατος της Diana σκόρπισε θλίψη σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Σήμερα, αν και διανύουμε το 2017, η Diana απασχολεί τα Μέσα στον ίδιο βαθμό με το διάστημα που βρισκόταν στη ζωή. Ωστόσο, αυτή την φορά με αποκαλύψεις που δεν γνωρίζαμε πριν, αλλά και για τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν για το τροχαίο που της στοίχισε τη ζωή.

Με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο της, την Κυριακή 27 Αυγούστου, το BBC θα προβάλει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη γυναίκα με τα θλιμμένα μάτια. Στο «Diana, επτά μέρες», μιλούν οι γιοι της, William και Harry και αποκαλύπτουν για πρώτη φορά άγνωστα πράγματα για τον θάνατό της. Συγκεκριμένα αναφέρουν πώς το έμαθαν, αλλά και τι ήταν αυτό που προκάλεσε την δυσαρέσκεια τους.

Για τον θάνατο της μητέρας τους, πληροφορήθηκαν από τον πατέρα τους, Κάρολο:

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για έναν γονιό είναι να πει στα παιδιά του ότι ο άλλος (γονιός) έχει πεθάνει. Πως το αντιμετωπίζεις αυτό, δεν ξέρω. Ήταν όμως εκεί για εμάς, ήταν ο ένας από τους δυο που μας είχε απομείνει και προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε και να εξασφαλίσει πως είμαστε προστατευμένοι και μας φροντίζουν. Αλλά, ξέρετε, περνούσε και ο ίδιος από την ίδια διαδικασία πένθους», τονίζει στο ντοκιμαντέρ ο Harry.

Ο πρίγκιπας William αποκάλυψε ποια ήταν η αντίδραση του όταν έμαθε πως η μητέρα του σκοτώθηκε: «Ζαλισμένος, πολύ μπερδεμένος. Θυμάμαι ότι ένιωθα τελείως μουδιασμένος. Και αναρωτιόμουν συνέχεια «γιατί σε μένα, τι έκανα;».

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στην Daily  Mail που έκανε γνωστά αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας Harry συγκλόνισε μιλώντας για τις συνθήκες θανάτου της Diana: «Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για να συμφιλιωθείς ήταν το γεγονός πως οι άνθρωποι που την καταδίωξαν πριν και μέσα στο τούνελ, ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που τη φωτογράφιζαν όταν πέθαινε στο πίσω κάθισμα. Μας το έχουν πει πολλές φορές και σε εμένα και στον Γουίλιαμ. Είχε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι αλλά ήταν ζωντανή. Και αυτό οι άνθρωποι, αυτοί που προκάλεσαν το τροχαίο, αντί να τη βοηθήσουν, τη φωτογράφιζαν ενώ πέθαινε. Και αυτές οι φωτογραφίες έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία».

https://youtu.be/OsqpvIkc_Zg
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ