ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το φεστιβάλ «Ταλλαία 2017»

0

Με μεγάλες παραγωγές συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες το πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία 2017» του Δήμου Μυλοποτάμου.

Η «σκυτάλη» περνάει στου πανέμορφους οικισμούς Αβδανίτες και Μουρτζανά, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί υψηλής πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής αξίας καθώς και στο παραλιακό Πάνορμο με την σπουδαία παράδοση και ιστορία. Το πρόγραμμα συνεχίζεται στην κατάφυτη Αγιά, χωριό, πολυβραβευμένο για την καθαριότητα του και ξακουστό για τους φιλόξενους ανθρώπους του.

Το φεστιβάλ οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού -  Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Αυλοποτάμος» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ ΑΒΔΑΝΙΤΕΣ

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 τα «Ταλλαία 2017» συνεχίζονται στις Αβδανίτες με την συναυλία του Τάκη Φαράζη και της Μαριαστέλλας Τζανουδάκη που παρουσιάζουν πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής από όλη την Ελλάδα με τίτλο "Της θαλασσας και τ'ουρανου".

Οι δυο μουσικοί υφαίνουν τη δική τους διαδρομή μέσα από μελωδίες και τραγούδια που ενώνονται, συνομιλούν, επαναπροσδιορίζονται, μεταφέροντας μνήμες, αισθήσεις και ηχοχρώματα από την παράδοση στο σήμερα. Σμύρνη, Κάλυμνος, Κρήτη, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Λοΐζος, Σαββόπουλος, Περίδης καθώς και νεότερες πρωτότυπες, συνθέσεις σε μια τρυφερή, ευφάνταστη μουσική παράσταση μέσα από μια φρέσκια, σύγχρονη ματιά.

Ώρα Έναρξης 9 μ.μ Είσοδος Ελεύθερη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΜΟΥΡΤΖΑΝΑ

Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 οι καλλιτεχνικοί δρόμοι οδηγούν στην μεγάλη Συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Στέλιο Μπικάκη, που θα γίνει στα Μουρτζανά.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης και οι συνεργάτες του με την πείρα και την ποιότητα τους, καλούν το κοινό σε μια μαγευτική μουσική νύχτα, σε ένα ταξίδι παραδοσιακό με την φωνή και την άποψη του καταξιωμένου Στέλιου Μπικάκη και μια πλειάδα δεξιοτεχνών μουσικών συντελεστών.

Ώρα Έναρξης 9 μ.μ Είσοδος Ελεύθερη.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΜΟ

Το μνημειώδες έργο του Μάρκου Αντώνιου Φώσκολου «Φορτουνάτος» παρουσιάζει την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στο Πάνορμο το Θέατρο των Vivi. Σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη και με μια πλειάδα σπουδαίων συντελεστών, η παράσταση φιλοξενείται στα φετινά «Ταλλαία», τα οποία συμμετέχουν έτσι στον συμβολικό εορτασμός της συμπλήρωσης 420 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή της Κρητικής Αναγέννησης Μ.Α. Φώσκολου. Το θεατρικό έργο ανεβαίνει με βάση την φιλολογική έκδοση του ΄Αλφρεντ Βίνσεν, Ηράκλειο 1980. Πρόκειται για μια Κρητική κωμωδία του 17ου αιώνα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Ευρωπαϊκής  κωμωδίας της αντίστοιχης περιόδου. Ένα ξεχωριστό  έργο δημιουργημένο στον κρουστό δεκαπεντασύλλαβο στίχο, που χαρακτηρίζεται ως ένα μνημειώδες κείμενο της Κρητικής λογοτεχνίας.

Ώρα Έναρξης 9 μ.μ Είσοδος Ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Το φεστιβάλ «Ταλλαία» συνεχίζεται την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 με το έργου της Λ. Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;» από την Κεντρική Σκηνή της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου.

Το έργο είναι μια κωμωδία -παρωδία του πασίγνωστου έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ αλλά – σύμφωνα με το έργο- με έναν θίασο άλλα ντ’ άλλων !!!! Μία μεθυσμένη σκηνοθέτης που εισβάλει μέσα στην σκηνή ενώ το έργο παίζεται, μια «μικρή» Ιουλιέτα 45 χρονών(!),ένας Ρωμαίος που ξεχνάει τα λόγια του, ένας ηθοποιός για 5 ρόλους ,σκηνικά να γκρεμίζονται, ένας ανήσυχος σκύλος, μία πωλήτρια καλλυντικών, ένας αδέξιος μάστορας, μία δευτεροκλασάτη ηθοποιός, ένας φαντασμένος γόης, μια οξύθυμη αναρχική και ένας αγαθός γίγαντας, αποτελούν το καστ όπου υπό τον ρυθμό ενός ανίδεου DJ κινούνται ανάμεσα σε ένα ετοιμόρροπο σκηνικό. Θα καταφέρει η ανισόρροπη σκηνοθέτης να σώσει τα προσχήματα ή όλα τα παραπάνω θα μετατρέψουν την πιο θλιβερή ιστορία αγάπης που γράφτηκε ποτέ σε μία καταστροφική παράσταση;

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Μανιάς.

Ώρα Έναρξης 9 μ.μ Είσοδος Ελεύθερη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ