ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ηλεκτρικό supercar της Ariel θα αποδίδει 1180hp και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020

0

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν φήμες, ότι ο κατασκευαστής εξωτικών αυτοκινήτων Ariel, είχε στα σκαριά κάτι ιδιαίτερο και πράγματι, μόλις πρόσφατα το επιβεβαίωσε και η ίδια η εταιρεία.

Έτσι, η εταιρεία βρίσκεται σε φάση κατασκευής ενός ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου που θα αποδίδει περισσότερα από 1000 άλογα με αποτέλεσμα να φτάνει εξωπραγματικές ταχύτητες. Το όχημα θα αποκαλυφθεί πλήρως το 2019 και πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Το εγχείρημα έχει την ονομασία HIPERCAR, το οποίο σημαίνει “HIgh-PERformance CArbon Reduction” ωστόσο η επίσημη ονομασία του οχήματος έχει κρατηθεί μυστική, αν και η εταιρεία κατοχύρωσε στα τέλη του 2016 την ονομασία “Elektron”.

Tο Elektron, αν τελικά ονομαστεί έτσι, είναι all-wheel drive, και διαθέτει τέσσερις μικρούς κινητήρες σε κάθε τροχό που αποδίδουν συνολικά 1180hp και 1979kgm ροπής, με αποτέλεσμα το ηλεκτρικό όχημα της Ariel να είναι σε θέση να φτάνει τα 100km/h σε περίπου 2,4 δευτερόλεπτα και να πιάνει τελική ταχύτητα 257km/h. Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει και πισωκίνητη έκδοση του ηλεκτρικού της οχήματος, με 590hp και 982kgm ροπής. Το όχημα αναμένεται να διαθέτει και “petrol generator turbine” για την επέκταση της αυτονομίας, που θα παρέχει για τις μπαταρίες επιπλέον 35kW.

Σύμφωνα με την Ariel, θα είναι “το πρώτο πραγματικό ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο που θα μπορεί να διασχίζει ηπείρους, και θα μπορεί να οδηγηθεί τόσο στη πόλη όσο και γύρω από μία αγωνιστική πίστα”. Σε αντίθεση επίσης με τα άλλα οχήματα της Ariel, όπως το Atom και το Nomad, το νέο της ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο θα είναι… κλειστού τύπου, και θα διαθέτει πόρτες που θα ανοίγουν όπως στο SUV της Tesla. Αν και θα είναι ακριβό, ο Simon Saunders, founder της Ariel δήλωσε στο Autoblog ότι “θα ξεπερνάει σε επιδόσεις αυτοκίνητα αξίας £1 εκατομμυρίου, προσφέροντας εξαιρετικό value-for-money”.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ