ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Χάρτης: Οι χώρες της Ευρώπης με τα πλέον αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα ισλαμιστών

0

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα που προέρχονται από ισλαμιστές έχουν αυξηθεί γεωμετρικά τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των θυμάτων τους στις δεκαετίες του '70, '80 και '90 (1950 νεκροί) είναι κατά πολύ λιγότεροι από τους νεκρούς μίας μόνο χρονιάς της τρέχουσας δεκαετίας (π.χ. 3.108 το 2015 ή 2.120 το 2015).

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι θάνατοι που έχουν προέλθει από τρομοκρατικά χτυπήματα από την δεκαετία του '70 έως σήμερα στην Ευρώπη.

Η χώρα που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα είναι η Ρωσία η οποία τα τελευταία 15 χρόνια έχει θρηνήσει περισσότερα από 500 θύματα σε 13 επιθέσεις ισλαμιστών που έλαβαν χώρα στα εδάφη της. Σχεδόν το σύνολο τους προέρχονται από εξτρεμιστές που επιδιώκουν την απόσχιση της Τσετσενίας. Τα δύο πλέον πολύνεκρα αφορούν στην πολιορκία του σχολείου στο Μπεσλάν στην Βόρεια Οσετία (385 θύματα) τον Σεπτέμβριο του 2004 και την ομηρεία στο θέατρο της Μόσχας το 2002 με 170 θύματα.

Η Ρωσία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών εκτός των εδαφών της στην περίπτωση της κατάρριψης ρωσικού αεροσκάφους με 224 επιβάτες πάνω από την χερσόνησο του Σινά το 2015.

Σημαντικό αλλά χαμηλότερο αριθμό θυμάτων από τρομοκρατικά χτυπήματα ισλαμιστών έχουν η Ισπανία και η Γαλλία και ακόμη μικρότερο στην Βρετανία. Ακολουθούν Γερμανία και Βέλγιο ενώ στην γειτονιά μας τα μεμονωμένα χτυπήματα στα εδάφη της πρώην Γιουγκοσλαβίας αφορούν την περίοδο της απόσχισης της Βοσνίας.

Όπως φαίνεται και από τον χάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δεν έχουν συμβεί έως σήμερα θανατηφόρα τρομοκρατικά χτυπήματα από ισλαμιστές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ