ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Χίος: Ψαροντουφεκάς έπιασε συναγρίδα 11 κιλών και κέρδισε μια θέση στα παγκόσμιο ρεκόρ

0

Με ένα παγκόσμιο ρεκόρ επισφράγισε το πάθος του για το ψαροντούφεκο ελεύθερης κατάδυσης ο Βαγγέλης Λαγκώνας.  Ο Σιδηρουντιανός ερασιτέχνης ψαροντουφεκάς επικυρώθηκε ως παγκόσμιος ρέκορντμαν στο  International Underwater Spearfishing Association με τη συναγρίδα 11 κιλών που ψάρεψε ανοιχτά των Οινουσσών.

Η καλή ψαριά έγινε γύρω στις 4 το απόγευμα στις 26 Ιουλίου σε μια απόσταση 100 μέτρων από τη βάρκα. Μαζί με τον Βαγ. Λαγκώνα ήταν ο Γιώργος Πίττας, ενώ στη βάρκα επέβαινε και η μικρή Κατ. Ανδρεατίδη.

«Επρόκειτο για μια μεγάλη βουτιά από τα 22 στα 35 μέτρα. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν 21 βαθμών Κελσίου και λογικά αισθητά μικρότερη στα βάθη», περιγράφει ο Β. Λαγκώνας τις συνθήκες του ψαρέματος.

«Έκανα μία βουτιά και είδα 5 ίδιου μεγέθους συναγρίδες. Σταμάτησα πίσω από ένα βράχο και σύντομα συνειδητοποίησα ότι το ένα ήρθε πολύ κοντά. Η βολή ήταν πολύ εύστοχη και χτύπησε το ψάρι στα βράγχια», ανακοινώνει το επίτευγμα του στο Διεθνή Οργανισμό ο Β. Λαγκώνας, ο οποίος απέσπασε το ρεκόρ από άλλον Έλληνα ψαροντουφεκά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ