ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αγώνας δρόμου για ακόμα 200 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο

0

Με περισσότερες από διακόσιες κενές θέσεις εκπαιδευτικών ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο.

Η κακοδαιμονία που διέπει τους μηχανισμούς του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν αλλάξει το τοπίο και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα προγράμματα σπουδών θα εφαρμοστούν πλήρως με καθυστέρηση.

Τα σχολεία άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα και στα θετικά της υπόθεσης είναι, ότι άνοιξαν όλα ανεξαιρέτως έστω και με κενά. Επίσης, η επιστροφή στο ολοήμερο σχολείο για τα περισσότερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, αποτελεί επίσης μια θετική εξέλιξη, που δεν περνά απαρατήρητη.

Σε ό,τι αφορά τα κενά, η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευσης καθώς στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Π.Ε. Ρεθύμνου υπάρχει πρόβλημα για μικρό αριθμό εκπαιδευτικών σε διάφορες ειδικότητες και ολοήμερα τμήματα, ωστόσο, απαιτούνται ακόμα 100 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για την ειδική εκπαίδευση, κυρίως για μαθητές που έχουν ανάγκη παράλληλη στήριξη.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Απαιτούνται ακόμα 63 καθηγητές για μαθήματα γενικής παιδείας και άλλοι 53 για την ειδική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι δεσμεύσεις του υπουργείου είναι να έχουν λειτουργήσει όλα τα ολοήμερα τμήματα έως το τέλος του Σεπτέμβρη καθώς και να έχουν καλυφθεί όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών.

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ

Ευχές αλλά και γκρίνιες, συνόδευσαν το πρώτο σχολικό κουδούνι την περασμένη Δευτέρα.  Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του τόνισε τα εξής:  «Η Περιφέρεια Κρήτης εύχεται σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλή πρόοδο, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι όλοι οι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές που θα στελεχώσουν τις σχολικές αίθουσες της Κρήτης, θα καταβάλλουν και φέτος κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν με επιτυχία στον σημαντικό έργο που επιτελούν.

Επίσης καλή δύναμη στους γονείς που προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά τους κάτω από δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράστηκε από το τμήμα παιδείας Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του τόνισε μεταξύ άλλων πως Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ελλείψεις. Με τα βιβλία στην ώρα τους και τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους. Ο αριθμός ρεκόρ πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν την έναρξη των μαθημάτων ήταν σημαντικό μέτρο για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος. Τα αυτονόητα βεβαίως, που όμως τα είχαμε λησμονήσει τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε αισιόδοξοι στο ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, γιατί έγιναν πολλά αυτά τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.»

Δριμύ κατηγορώ κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε πάντως το τοπικό ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του οποίου τονίστηκε μεταξύ άλλων, ότι «Άλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει για τα παιδιά μας, αλλά και για μας που τα νοιαζόμαστε και στεκόμαστε στο πλάι τους. Μια χρονιά που ξεκινά με δύναμη κι αισιοδοξία για την κατάκτηση της γνώσης, για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας διαρκώς να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, για να βάζουν στόχους και να τους κατακτούν. Άλλη μια σχολική χρονιά, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι "όλα αρχίζουν κανονικά". Άλλη μια φορά λέει ψέματα.

Δε μας αξίζει αυτή η Εκπαίδευση εν έτη 2017!

Δε μας αξίζει το σχολείο της μιζέριας!

Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε το σχολείο της χαράς!

Θέλουμε ένα σχολείο που να ικανοποιεί πλήρως όλες τις ανάγκες των παιδιών μας.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ