ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντετοκούνμπο: 30000% πιο ακριβά τα νέα του παπούτσια

0

Εαν υπάρχει μία μετοχή στον κόσμο του NBA η οποία παρουσιάζει σταθερά ανοδική τον τελευταίο χρόνο, αυτή δεν είναι άλλη από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στην περαιτέρω ανοδική της πορεία του ποντάρουν αρκετοί επενδυτές οι οποίοι προσφέρουν χρυσάφι για να αποσπάσουν μία υπογραφή του Greek Freak.

Σύμφωνα με το NBA Greece μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή της χορηγίας για τα αθλητικά του παπούτσια. Σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου, λήγει το συμβόλαιο που είχε με΄την Nike και τόσο ο πρώτος χορηγός του όσο και η Adidas αλλά και η Under Armour και η κινεζική Li-Ning δίνουν αγώνα για το ποιά θα καταφέρει να τον πείσει να φορέσει τα παπούτσια της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του espn.com το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την Nike ως παίκτης της CAI Zaragoza ήρθε λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των 18ων γενεθλίων του τον Δεκέμβριο του 2012. Σύμφωνα με αυτό θα λάμβανε 25.000 δολάρια το έτος και 5.000 υπό μορφή μπόνους, "περισσότερα λεφτά από ότι είχε δει σε όλη του την ζωή" όπως ανέφερε μία πηγή. Το εντυπωσιακό είναι ότι το bonus που έλαβε για την συμμετοχή του στο all star game φέτος ήταν 50.000 δολάρια, δηλαδή διπλάσιο από το ετήσιο συμβόλαιο του που λήγει.

 

Τα νέα ποσά που ακούγονται ότι πέφτουν - στην κυριολεξία - στα πόδια του Γιάννη είναι 280 φορές ή 30.000% περισσότερα (σ.σ. τα limit up της μετοχής Γιάννης Αντετοκούνμπο που προαναφέραμε). Χθες είχε επαφές με τους ανθρώπους της Nike όμως πληροφορίες θέλουν να γέρνει προς την μεριά της Adidas η οποία στην συνάντηση που είχε μία μέρα νωρίτερα πήγε με ένα φορτηγό γεμάτο παπούτσια για να (τον εντυπωσιάσει) και να διαλέξει.

Το νέο συμβόλαιο λοιπόν φέρεται να κινείται μεταξύ 6 και 7,5 εκατ. δολαρίων και αν οι πληροφορίες έχουν βάση ο Γιάννης μπορεί να ξεπεράσει τις αποδοχές του Kristaps Porzingis που έγινε πριν από λίγους μήνες ο πιο καλοπληρωμένος Ευρωπαίος στην ιστορία της Adidas.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ