ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ρεθύμνου: ακατάλληλα τα υπηρεσιακά οχήματα του Νομού

0

Κοινοβουλευτική αναφορά από το Γιάννη Κεφαλογιάννη

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα υπηρεσιακά οχήματα των αστυνομικών υπηρεσιών Ρεθύμνου φέρνει στη Βουλή ο Γιάννης Κεφαλογιάννης καταθέτοντας σχετική κοινοβουλευτική αναφορά.

Όπως επισημαίνει σε επιστολή της προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου η πρόχειρη και σε ακαθόριστους χρόνους συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων, καθιστούν πλέον επικίνδυνη τη χρήση τους για το πλήρωμα των οχημάτων και τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Αναφέρουν μάλιστα πρόσφατο περιστατικό όπου υπηρεσιακό όχημα παρεκτράπη της πορείας του, λόγω βλάβης στο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο ακινητοποιήθηκε τελικά στην άκρη του οδοστρώματος χωρίς υλικές βλάβες και τραυματισμούς αποκλειστικά και μόνο λόγω της εμπειρίας του οδηγού και της χαμηλής ταχύτητας με την οποία κινούνταν.

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι υπενθυμίζουν στην επιστολή τους ότι η τελευταία φορά που οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο προμηθεύτηκαν με νέα συμβατικά οχήματα ήταν το 2009.  Αρκετά δε από τα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα είναι σε τέτοιο βαθμό καταπονημένα που  όσες συντηρήσεις και αν γίνουν δεν τα καθιστούν ασφαλή.

Μέσω της αναφοράς του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας το αρμόδιο  Υπουργείο καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς υπαλλήλους τόσο για την ελλιπή συντήρηση των οχημάτων  όσο και για  τον προγραμματισμό για την αντικατάσταση και  προμήθεια νέων οχημάτων  στο Ρέθυμνο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ