ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Επίδειξη δύναμης από ΗΠΑ και Ν. Κορέα

0

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούν ΗΠΑ και Ν. Κορέα στην κορεατική χερσόνησο, ενώ Ρωσία και Κίνα ξεκίνησαν σήμερα ναυτικές ασκήσεις, πριν την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα τεθεί το ζήτημα των πυρηνικών απειλών της Βόρειας Κορέας.

Οι ασκήσεις έρχονται μετά την τελευταία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιανγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία την Παρασκευή.

Τέσσερα καταδιωκτικά F-35B και δύο βομβαρδιστικά B-1B, συμμετείχαν σε άσκηση προσομοίωσης βομβαρδισμού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ν. Κορέας Σον Γιουνκ-μου: "Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται δύο με τρεις φορές τον μήνα, αυτές τις ημέρες", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως Πεκίνο και Μόσχα ξεκίνησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Β. Κορέα.

Πρόκειται για την δεύτερη σινο-ρωσική άσκηση φέτος, ενώ το Xinhua δεν συνέδεσε την άσκηση με την ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Ρωσία και Κίνα έχουν επανειλημμένα ζητήσει ειρηνική επίλυση και διεξαγωγή συνομιλιών για το ζήτημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ