ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επισκέπτες στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ρεθύμνου «Η Ελπίδα» από τον Σύλλογο Οικογενειακών Φροντιστών του Κοιλλίσμααν της Φινλανδίας.

0

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ρεθύμνου «Η Ελπίδα», που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνου «Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.» και συμμετέχει στην υλοποίηση της πράξης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών  ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», φιλοξένησε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο χώρο του αντιπροσώπους επισκέπτες στην Κρήτη από τον Σύλλογο Οικογενειακών Φροντιστών του Κοιλλίσμααν της Φινλανδίας.

Ήταν μια πολύ ευχάριστη και ιδιαίτερη επίσκεψη την οποία συνέδραμε η ξεναγός κ. Άννα Χόβι καθώς και εθελοντές συνοδοί που διεξήχθη σε κλίμα φιλοξενίας, αλληλεγγύης και ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και πρακτικών πάνω στο θέμα της υποβοήθησης της 3ης και 4ης ηλικίας με σκοπό της βελτίωση της προσωπικής και κοινωνικής ζωής των ατόμων της.

Οι υπάλληλοι των Βοήθεια Στο Σπίτι Ρεθύμνου και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ρεθύμνου είχαν μια μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν με συναδέλφους τους από την Φινλανδία και να διεξάγουν μια γόνιμη συζήτηση πάνω σε εμπειρίες ζωής, επαγγέλματος και καθημερινότητας. Δόθηκαν και από τις δύο πλευρές ενημερώσεις και διευκρινίσεις πάνω στις κρατικές κοινωνικές πολιτικές, τις κοινωνικές παροχές και του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας και της Φινλανδίας, τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.

Ιδιαίτερη ενημέρωση και σχολιασμός έγινε από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Παπαδογιαννάκη Βάσω όσον αφορά τις πολύπλευρες υπηρεσίες του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι, τους σκοπούς του καθώς και τις προσδοκίες για το μέλλον. Οι υπάλληλοι του ΚΗΦΗ  και η υπεύθυνη των Κοινωνικών Δομών της ΚΕΔΗΡ ευχαρίστησαν θερμά τους Φινλανδούς επισκέπτες τους και ευχήθηκαν να συνεχιστεί η επικοινωνία τους και στο μέλλον.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ