ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αύξηση 700 δισ. στις στρατιωτικές δαπάνες αποφάσισε η Γερουσία

0

Νομοσχέδιο για την άμυνα, το οποίο προβλέπει αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών δαπανών κατά 700 δισεκατομμύρια δολάρια ενέκρινε την Δευτέρα η γερουσία των ΗΠΑ.Το νομοσχέδιο αυτό(NDAA, National Defense Authorization Act) έρχεται να ικανοποιήσει την απαίτηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για "μεγαλύτερο και ισχυρότερο" αμερικανικό στρατό, προοιωνίζεται, όμως, σκληρή μάχη για τις δημόσιες δαπάνες στο Κογκρέσο αργότερα φέτος.

Η ψηφοφορία, στο ελεγχόμενο από τους ρεπουμπλικανούς σώμα, είχε αποτέλεσμα 89 ψήφους υπέρ, έναντι 8 κατά για το νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει και τον τρόπο με τον οποίο καταμερίζεται αυτό το ποσό.

Με βάση αυτό, προβλέπονται 640 δισ. για τις βασικές λειτουργίες του πενταγώνου, δηλαδή την αγορά εξοπλισμού και την μισθοδοσία των στρατιωτών και 60 δισ. δολάρια για την οικονομική υποστήριξη των μετώπων στο Αφγανιστάν, τη Συρία και αλλού.

Το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει αύξηση 2,1% στους μισθούς των στρατιωτικών, 8,5 δισ. για την ενίσχυση της πυραυλικής άμυνας, εν μέσω κορεατικής κρίσης, ενώ απαγορεύει την χρήση των ρωσικών προϊόντων Kaspersky από την αμερικανική κυβέρνηση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ