ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ξένου στο Ρισβάν Μετόχι

0

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πνευματική χαρά εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του Κρητός Αγίου κυρ-Ιωάννου του Ξένου, του κτήτορος παμπόλλων Ιερών Μονών και Ναών σε όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα της Ιεράς Μονής Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων, στο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο σε εκείνον και βρίσκεται στο Ρισβάν Μετόχι.

Την Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της εορτής, το εσπέρας της Τρίτης 19ης Σεπτεμβρίου 2017. Στον Εσπερινό συμμετείχαν επίσης οι Παν. Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, ο οποίος με την προτροπή του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου κήρυξε τον Θείο λόγο, Παν. Αρχιμ. Ρωμανός Αναστασιάδης, Ιδιαίτερος Γραμματέας του Επισκόπου μας και εφημέριος Κούφης, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας και Προϊστάμενος της Ενορίας των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στην οποία υπάγεται το Ρισβάν Μετόχι, Αιδεσ. Πρωτ. Σωκράτης Ξενικάκης, εφημέριος των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, Αιδεσ. Πρωτ. Ιωάννης Κλειδής, Προϊστάμενος της Ενορίας Κυρίας των Αγγέλων πόλεως Ρεθύμνης, Αιδεσ. Πρωτ. Δημήτριος Τσακπίνης, εφημέριος της Ενορίας Πλατανέ Ρεθύμνης, Αιδεσ. Πρωτ. Γεώργιος Γαλεράκης, υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεώς μας και εφημέριος Αρχοντικής, Αιδεσ. Πρωτ. Θεόδωρος Σηφάκης, υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων της Μητροπόλεώς μας και εφημέριος Αΐμονα Μυλοποτάμου, Αιδεσ. Οικον. Πολυχρόνιος Μπάταλης, εφημέριος Πασσαλιτών Μυλοποτάμου, Αιδεσ. Οικον. Παναγιώτης Παπαδάκης, εφημέριος Παγκαλοχωρίου, Αιδεσ. Εμμανουήλ Φουντουλάκης, εφημέριος Κράνας Μυλοποτάμου και φυσικά, μαζί με τον Επίσκοπό μας, ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος Στυλιανός Καλαϊτζάκης.

Το πρωί της Τετάρτης 20ής Σεπτεμβρίου 2017, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον π. Νικόλαο Νικηφόρο, στο οποίο συμμετείχαν ο Αιδεσ. Πρωτ. Ηλίας Κοτζαμπασάκης, εφημέριος Πανόρμου Μυλοποτάμου, και οι π. Πολυχρόνιος Μπάταλης και π. Παναγιώτης Παπαδάκης.

Το Ιερό Αναλόγιο κατά τον Εσπερινό διακόνησαν μέλη της Χορωδίας της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας με επικεφαλής τον Διευθυντή και Χοράρχη κ. Ευάγγελο Καπαϊδονάκη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Οι κτήτορες του Ιερού Ναού, Γεώργιος και Ειρήνη Κατικά, εκτός από την φιλοξενία και την αγάπη προς τους ευλαβείς προσκυνητές, προσέφεραν σε όλους και εγκόλπιο ημερολόγιο του έτους 2018, που εκδόθηκε με την επιμέλειά τους και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Ξένο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ