ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

“Η Ε.Ε. χρειάζεται μία Airbus παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα”

0

Η Ευρώπη θα πρέπει να παράγει η ίδια μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα, ώστε να μην χάσει την “κούρσα” από τις ΗΠΑ και την Κίνα, προειδοποιεί ο Επίτροπος ενέργειας Maros Sefcovic.

“Πρέπει να παραδεχθούμε πως οι ΗΠΑ και η Κίνα προχωρούν με πιο γρήγορα βήματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης από εμάς”, σημειώνει ο Sefcovic σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Ο ίδιος φέρνει ως παράδειγμα την πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών αεροναυπηγικών εταιρειών τη δεκαετία του 1970, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις του και δημιούργησαν την Airbus, για να ανταγωνιστούν την αμερικανική Boeing. “Χρειαζόμαστε μία Airbus για την παραγωγή μπαταριών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν, οι ευρωπαϊκές εταιρείες δεν προχωρούν στη μαζική παραγωγή μπαταριών, καθώς εκτιμούν πως είναι φθηνότερη η παραγγελία τους από την Ασία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Sefcovic, η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πολύ σημαντική, για να εισάγεται από το εξωτερικό.

Ο Επίτροπος ενέργειας πρόσθεσε πως στόχος είναι να κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Γι’ αυτό η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να διαθέσει από τα κοινοτικά ταμεία έως και 2 δισ. ευρώ, τόσο για τη χρηματοδότηση της Έρευνας & Ανάπτυξης, όσος και για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ