ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η λειτουργία της Τ.Α. στο επίκεντρο του Πάνου Σκουρλέτη

0

Η περιορισμένη κρατική χρηματοδότηση, που δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων, αλλά και οι σοβαρές ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, βρέθηκαν το μεσημέρι στο τραπέζι της συζήτησης που είχε στο Ρέθυμνο με τους πέντε δημάρχους του νομού, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Στην συνάντηση που συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή, αλλά και ο υπουργός Υγείας, έγινε εκτενής αναφορά και στον νέο «Καλλικράτη».

Με το χέρι απλωμένο ζητώντας να ενισχυθούν εδώ και τώρα οι πόροι που διατίθενται για τον πρώτο και δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι αιρετοί εκπρόσωποι του Ρεθύμνου, υποδέχτηκαν το μεσημέρι τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα ενίσχυσης των δήμων και με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι πολλά από τα οποία ζητούν σήμερα οι δήμαρχοι, περιέχονται στην νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που προετοιμάζει και η οποία αφορά στον νέο «Καλλικράτη». Στο επίκεντρο βρέθηκε επίσης και ο νέος εκλογικός νόμος.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Ρέθυμνο ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε και με εκπροσώπους των 48 συμβασιούχων του δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως τον διαγωνισμό του ερχόμενου Μαρτίου.

Παρών στις συναντήσεις του Πάνου Σκουρλέτη με τους δημάρχους του νομού ήταν και ο ρεθυμνιώτης υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ