ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Volkswagen ευελπιστεί μέχρι το 2030 να έχει στην γκάμα της σχεδόν 300 μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων

0

Στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από $24 δισεκατομμύρια στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030 ενώ αναμένεται να βγάλει και εκδόσεις μηδενικών ρύπων για κάθε ένα από τα μοντέλα στη γκάμα της, όπως σκοπεύει να κάνει και η Mercedes-Benz.

Η εταιρεία βεβαίως και στο παρελθόν είχε ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, ωστόσο μία τόσο μεγάλη επένδυση ενδεχομένως να σχετίζεται και με το πρόσφατο σκάνδαλο με την παραποίηση των εκπομπών ρύπων στα αυτοκίνητα της. Ως μέρος της τολμηρής αυτής επένδυσης, η VW έχει βάλει στόχο την κατασκευή τουλάχιστον 80 ηλεκτρικών οχημάτων κατά μήκος όλων σχεδόν των brands του group (π.χ Audi, Skoda, SEAT κ.ά) μέχρι το 2025, αν και αμφιβάλλουμε ότι θα δούμε μέσα σε αυτό το διάστημα μία ηλεκτρική Lamborghini, Bentley ή Bugatti. Σε παλαιότερες ανακοινώσεις, είχε γίνει λόγος για 30 ηλεκτρικά οχήματα.

Η εταιρεία επίσης ευελπιστεί να προσφέρει στους πελάτες της μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε ένα από τα οχήματα της μέχρι το 2030, που υπολογίζονται σε αριθμό ότι είναι 300 περίπου. Και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν δεσμευτεί να ανακοινώσουν σύντομα ηλεκτρικά οχήματα ενώ ορισμένοι, όπως η Volvo και η Aston Martin κάνουν επιθετικά σχέδια, για να εγκαταλείψουν τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου μέσα στην ερχόμενη δεκαετία. Οπότε, το να κινηθεί προς τα ηλεκτρικά οχήματα, είναι και ζήτημα ανταγωνισμού για την Volkswagen, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και ορισμένες πολιτικές που θα ακολουθήσουν ολόκληρα κράτη, όπως η Γαλλία, η Μ. Βρετανία ή η Κίνα που σκοπεύουν να απαγορεύσουν μελλοντικά (π.χ στο κέντρο μεγαλουπόλεων) τα βενζινοκίνητα/ πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Όμως η εταιρεία θέλει και να αφήσει πίσω της για πάντα το φιάσκο με τις εκπομπές ρύπων, το οποίο παραμένει –δυστυχώς για αυτήν- στην επικαιρότητα, με έναν από τους αρχιμηχανικούς της εταιρείας να καταδικάζεται σε 40 μήνες φυλάκιση για τον ρόλο του στο σκάνδαλο. Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία κατέληξε σε συμβιβασμό με την επιβολή του προστίμου να φτάνει τα $15 δισεκατομμύρια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ