ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρική παράσταση "Λεωφορείο ο Πόθος"

0

Μια μοναδική παράσταση θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στους Αποστόλους (αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου) την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ.

Η παράσταση οργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Η θεατρική ομάδα «Ιυττός» παρουσιάζει το έργο του T. Williams «Λεωφορείο ο Πόθος» σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και σε σκηνοθεσία του Αντώνη Ντουράκη.

Ο Tennessee Williams γράφει για τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που αγωνίζεται, μα δεν μπορεί να δεχτεί την πραγματικότητα, τα πρόσωπα στα έργα του «είναι φυλακισμένα στο κελί του εαυτού τους». Ο χρόνος και η φθορά που φέρνει είναι ένα από τα ζητήματα του ανθρώπου.

Ένα από τα ζητήματα και στο λεωφορείο. Η αγωνία για τα νιάτα που χάνονται. Η Blanche, ηρωίδα του έργου, ολοένα δραπετεύει στην αναπόληση της νιότης. Τα νιάτα της σαν απώλεια …. τα νιάτα της σαν νοσταλγία.

Στο λεωφορείο σαν αντίρροπες δυνάμεις που κρατούν την ισορροπία, ξεσπάει ο φλογερός πόλεμος ανάμεσα στην Blanche και τον Stanley Kowalski.

«Η πανάρχαια συζυγία έρως – θάνατος είναι και του λεωφορείου η μοίρα».

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης, σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης, σκηνικά: Κατερίνα Βασιλειάδη, μουσική: Έρη Ζερβάκη.

Παίζουν: Έρη Ζερβάκη, Δάφνη Di Gregorio, Ειρήνη Χρονάκη, Αντώνης Ντουράκης, Γιάννης Λιόκαλος, Κατερίνα Βασιλειάδη, Αναστασία Σακέτου, Μανόλης Ταγαράκης.

Η παράσταση είναι δωρεάν για το κοινό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ