ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία το 43ο Φέστιβαλ ΚΝΕ στο Ρέθυμνο

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το κεντρικό Φεστβάλ ΚΝΕ –Οδηγητή και στο Ρέθυμνο.Πλήθος νεολαίας άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Μικρασιατών στο κέντρο της πόλης.

Οι μαθητές στο στέκι τους, συζήτησαν για το τί σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα,πώς ήταν το σχολείο στην ΕΣΣΔ,σε μια κοινωνία που ήταν απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση,που προσέφερε ολόπλευρη μόρφωση σε όλους τους μαθητές,με σύγχρονες υποδομές,συνδυάζοντας την θεωρία με την πράξη. Αντίστοιχα στο στέκι των φοιτητών πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τίτλο: «Πυροβολούν το χτές, για να σκοτώσουν το σήμερα».Η αφορμή ήταν η αντικομουνιστική φιέστα που οργανώθηκε από την ΕΕ στην Εσθονία.Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για τους λόγους που ολόκληρα επιτελεία,τα αστικά πανεπιστήμια,τα ΜΜΕ επιτείθονται στο σοσιαλιστικό σύστημα που γνώρισε η ανθρωπότητα τον 20ο αιώνα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε οργανωμένη ξενάγηση στην κεντρική έκθεση που είχε στηθεί στον χώρο του Φεστιβάλ με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση,τα διδάγματα και συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτήν,ενώ το ενδιαφέρον όλων τράβηξε το μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα με τίτλο: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο»,που παρουσιάζεται σε όλα τα Φεστιβάλ της Κρήτης αυτήν την περίοδο από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

Η κεντρική πολιτική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Γ.Μανουσογιαννάκη,μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ.Στην ομιλία του, το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενόψει της ΔΕΘ αλλά και του αναπτυξιακού συνεδρίου που οργανώνεται στην Κρήτη το διήμερο 20-21 Σεπτέβρη. Η ζωή του λαού και της νεολαίας της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας αποδυκνείουν ότι η περιβόητη ανάπτυξη που προπαγανδίζει η κυβέρνηση,θα χτιστεί πάνω στα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα καθώς και σε νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών.  Απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος το παράδειγμα της Οκτωβριανής σοσιαλιστικής επανάστασης δείχνει τον δρόμο στους λαούς όλου του κόσμου,αποδυκνείοντας ότι το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι στο γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα,αλλά σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,στον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της  Μαρία Κώτη, του Στέλιου Ζερβού και του Άκη Πιτσάνη και μεγάλη συναυλία με τους Rebellion Connection,με τον κόσμο να διασκεδάζει μέχρι αργά το βράδυ.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 15-16 Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο ,στο πάρκο Κομμένο Μπεντένι,όπου το Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή κορυφώνει τις εκδηλώσεις του στην Κρήτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ