ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες παραχώρησης των εκτάσεων στην Σχολή Ασωμάτων

0

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑΣ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες παραχώρησης των εκτάσεων που απαιτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την δημιουργία του πρότυπου κέντρου αιγοπροβατοτροφίας στην Σχολή Ασωμάτων στον Δήμο Αμαρίου. Μετά από πολύμηνες διαδικασίες αρμοδίως οι υπηρεσίες της  Πολεοδομίας, της Εφορίας Αρχαιοτήτων, της τοπικής Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και της Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου, γνωμάτευσαν θετικά υπέρ της παραχώρησης και ολοκλήρωσαν τις σχετικές διαδικασίες.

Στην τρέχουσα χρονική περίοδο, οι γνωματεύσεις αυτές αποστέλλονται στην αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποία επίσης οφείλει να γνωματεύσει, ακολουθώντας τις προτροπές των προαναφερόμενων υπηρεσιών. Καθώς οι υπάρχουσες εκδόσεις γνώμης είναι θετικές, θεωρείται βέβαιο, ότι και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αποφανθεί θετικά.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου μόλις εκδοθεί και η γνωμάτευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι θέμα χρόνου η επίσημη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση των εκτάσεων, πράξη, για την οποία θα συνταχθεί σχετική σύμβαση με την Περιφέρεια Κρήτης.  Γίνεται λόγος για σύντομες διαδικασίες που θα εξελιχθούν γρήγορα και θα ολοκληρώσουν την πολυαναμενόμενη παραχώρηση, που είναι το πρώτο βασικό βήμα για την εφαρμογή του φιλόδοξου σχεδίου ίδρυσης και λειτουργίας του νέου, σύγχρονου κέντρου αιγοπροβατοτροφίας στη Σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ