ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν απειλεί για το δημοψήφισμα των Κούρδων

0

Το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στην περιοχή των Κούρδων του βόρειου Ιράκ είναι "ένα φρικτό λάθος", το οποίο θα πυροδοτήσει νέες κρίσεις στην περιοχή αν δεν ματαιωθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

"Αν δεν ματαιωθεί το δημοψήφισμα θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Η Αρμπίλ θα πρέπει άμεσα να αποφύγει αυτό το φρικτό λάθος, το οποίο θα πυροδοτήσει νέες κρίσεις στην περιοχή", έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Ιμπραχήμ Καλίν.

Κουρδική αντιπροσωπεία στη Βαγδάτη

Εν τω μεταξύ, μια αντιπροσωπεία της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης πήγε σήμερα στη Βαγδάτη για συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση, παράλληλα με το προγραμματισμένο για την Δευτέρα δημοψήφισμα για ανεξαρτησία.

"Η αντιπροσωπεία θα συζητήσει για το δημοψήφισμα αλλά το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί. Είπαμε να μιλήσουμε με τη Βαγδάτη πριν, στη διάρκεια και μετά το δημοψήφισμα", δήλωσε στο Reuters ο ανώτατος σύμβουλος του Κούρδους ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί, ο Χοσιγιάρ Ζεμπάρι.

Νωρίτερα σήμερα το γραφείο του Κούρδου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει το πρωί στο Αρμπίλ ο Μπαρζανί σε σχέση με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής αναβλήθηκε για αύριο, Κυριακή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ