ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο στην Ευρώπη το τουριστικό video της Ελλάδας

0

Πήγε με στόχο την πρωτιά και την κατέκτησε. Το video του ΕΟΤ «Greece- Α 365-DayDestination», μέσα σε 3 λεπτά και 36 δευτ. κατάφερε να αποτυπώσει εικόνες, ήχο και χρώματα της Ελλάδας από τις τέσσερις εποχές του χρόνου με τέτοιο τρόπο ώστε να διακριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως το «καλύτερο video στην Ευρώπη» για το 2017.

Το video συμμετείχε σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαζί με 22 ακόμη ευρωπαϊκές χώρες και η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της 22 Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Τσενγκντού της Κίνας. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι πρόεδροι των έξι Περιφερειακών Επιτροπών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Μέση Ανατολή, Αν. Ασία & Ειρηνικός, Ν. Ασία).

Η ταινία «Greece-A 365-Day Destination», σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Εκπροσωπώντας την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά , το βραβείο παρέλαβαν ο Μ. Αγγελόπουλος, ΣΠΑ, διπλωματικός σύμβουλος της υπουργού και ο Σ. Παρθένης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Τουρισμού.

Η επιτυχία αυτή έρχεται σε συνέχεια της εκλογής της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την περίοδο 2018-2021, κατά τη διάρκεια της 22 Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ