ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε εγκατάλειψη τα γήπεδα μπάσκετ στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων

0

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Σε άθλια κατάσταση συνεχίζουν να βρίσκονται τα γήπεδα μπάσκετ στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Παρά την καθημερινή τους χρήση από μαθητές και αθλητές, τα γήπεδα συνεχίζουν να λειτουργούν υπό ακατάλληλες συνθήκες για χρήση καθώς έχουν εγκαταλειφθεί στην φθορά του χρόνου.

Η εικόνα που παρουσιάζουν, φανερώνουν, πως εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση βελτίωσης ή εκσυγχρονισμού, γεγονός, που προβληματίζει, κυρίως για το αν θα έπρεπε να επιτρέπεται η χρήση αυτών των χώρων, αφού δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Οι μπασκέτες είναι παλιές και σκουριασμένες. Μάλιστα σε μία η στεφάνι έχει σπάσει εδώ και καιρό αλλά κανένας δεν έχει «συγκινηθεί» για την αποκατάσταση της. Δεν χρειάζεται καν να πούμε πως δεν έχουν το κατάλληλο προστατευτικό επίστρωμα γύρω από τον δοκό στήριξης, όπως προβλέπεται σε τέτοια γήπεδα ενώ γενικά είναι απορίας άξιον αν αυτοί οι χώροι άθλησης είναι όντως κατάλληλοι για να μπαίνουν και να αθλούνται νέα παιδιά.

Σε τούτο συμβάλουν το ότι όλη η περίφραξη είναι σκουριασμένη, γεμάτη «μπαλώματα» και σε σημεία ετοιμόρροπη ενώ οι πόρτες εισόδου και εξόδου, δεν κάνουν ούτε για μάνδρες αιγοπροβάτων! Πασιφανής δε, είναι η έλλειψη καθαριότητας. Χόρτα και σκουπίδια παντού ενώ στο νότιο τμήμα της περίφραξής,  τα κλαδιά μιας συκιάς από το γειτονικό ΚΑΠΗ έχουν μπει μέσα στο γήπεδο! Για τους χώρους υγιεινής ούτε λόγος! Απολύτως ακατάλληλοι για οποιαδήποτε χρήση!

Ωστόσο, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου φιλοξενούν καθημερινά αθλούμενους και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και νωρίς το βράδυ. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή για όσους αγαπούν το συγκεκριμένο άθλημα και κατοικούν στο Ρέθυμνο. Με εξαίρεση το Κλειστό Γυμναστήριο που όπως είναι λογικό χρησιμοποιείται από τις επαγγελματικές ομάδες, δεν υπάρχει άλλος χώρος για όσους θέλουν να αθληθούν στο μπάσκετ. Έτσι είναι μονόδρομος η χρήση τους, έστω και υπό αυτές τις αθλιότητες.

Απαιτείται, λοιπόν, άμεση παρέμβαση για τον ευπρεπισμό των γηπέδων, την καθαριότητα και την αποκατάσταση των χώρων υγιεινής, διότι η λειτουργία αυτών των γηπέδων μας εκθέτουν ως πόλη και ως κοινωνία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ