ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σπουδές στον Ενναλακτικό Τουρισμό στο ΙΙΕΚ Grant

0

Θρησκευτικός τουρισμός και Προσκυνηματικές περιηγήσεις.

 Μία ειδικότητα σύγχρονη, με προοπτικές απασχόλησης σε μία νέα αναδυόμενη αγορά τουριστών που προσεγγίζει την χώρα μας εξαιτίας της πλούσιας θρησκευτικής της ιστορίας και της παρουσίας μνημείων με ιστορία αιώνων, λειτουργεί για πρώτη χρονιά φέτος στο ΙΙΕΚ Grant.

Η ειδικότητα, ιδρύθηκε με την αριθμ. 104008/Κ1/30,06,2015 Υπουργική Απόφαση και υλοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία και απορρόφηση αποφοίτων από ΙΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα. Οι απόφοιτοι θα είναι ικανοί να συνοδεύουν Έλληνες και ξένους τουρίστες σε εκδρομές, ταξίδια και εξορμήσεις σε θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Μερικές από τις δεξιότητες που αποκτά ο σπουδαστής είναι:

  • Οργάνωση του προγράμματος Προσκυνηματικών περιηγήσεων για κάθε περιοχή που επισκέπτονται
  • Προώθηση τουριστικών πακέτων που περιλαμβάνουν Θρησκευτικό Τουρισμό και Εναλλακτικές Μορφές Περιήγησης
  • Συνοδός τουριστών σε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία και μετάδοση της ιστορίας και της σημασίας τους
  • Ενημέρωση των τουριστών για κανόνες συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των επισκέψεων σε θρησκευτικά μνημεία.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη εκπαίδευση, που η αγορά εργασίας αναγνωρίζει, αποζητά και επιβραβεύει.

To ΙΙΕΚ Grant, έχει  αναπτύξει σημαντικές διασυνδέσεις με την αγορά εργασίας, προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να απορροφηθούν από επιχειρήσεις του τόπου μας ακόμα και πριν την αποφοίτησή τους.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να ειδικεύεται σε σύγχρονες μεθόδους ερμηνείας των μνημείων και τρόπους ξενάγησης προσαρμοζόμενους σε διαφορετικές κατηγορίες κοινού. Λαμβάνει υπόψη του τις διεθνώς σύγχρονες απόψεις προσέγγισης των θρησκευτικών μνημείων, δίνοντας έμφαση, αφενός στη γνωστική διαδικασία και αφετέρου στη βιωματική εμπειρία και διήγηση.

Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους θρησκευτικούς τουρίστες, όπως επίσης ότι πάρα πολλοί τουρίστες από Ρωσία και Ισραήλ, έρχονται στην χώρα μας για να περιηγηθούν σε τόπους λατρείας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την γνωριμία των φοιτητών με τα μνημεία και γενικά τους θρησκευτικούς τόπους λατρείας,μέσα από τις θεωρητικές πηγές της ιστορία τους, ενώ άλλα μαθήματα τους κατευθύνουν στο πώς να οργανώσουν μία τέτοια περιήγηση.

 Το μάθημα θα διδάσκεται πρακτικά ακολουθώντας Προσκυνηματικούς δρόμους κάθε βδομάδα.

 Ταυτόχρονα οι σπουδαστές της ειδικότητας διδάσκονται την ρωσική και αγγλική γλώσσα ενώ το 2ο έτος μια γλώσσα ακόμα επιλογής τους.

Στο πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας έχουν συμπεριληφθεί όλα τα μνημεία της Ελλάδας, και του Εξωτερικού και φυσικά και αναλυτικά όλα τα μνημεία της Κρήτης και των Νησιών μας για τις  περιοχές θρησκευτικού ενδιαφέροντος όπως και  το Άγιο Όρος.

Η ειδικότητα «Θρησκευτικός τουρισμός και Προσκυνηματικές περιηγήσεις» είναι διάρκειας δύο ετών και ένα εξάμηνο για πρακτική άσκηση.

 Το Κρατικό Δίπλωμα είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (Ν. 2009/1992, άρθρο 6 – Οδηγία 92/51/ΕΟΚ, άρθρο 1, παράγραφος α).

Ο Απόφοιτος αποκτά Αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα που του δίνει τα επαγγελματικά δικαιώματα να ασκήσει το Επάγγελμα του Τουριστικού Συνοδού.

Πληροφορίες στο ΙΙΕΚ Grant  2831035588  Παχλά 118 Ρέθυμνο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ