ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συγκλονίζει ο χαμός του γιατρού Αντώνη Κούτη

0

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γιατρού Αντώνη Κούτη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από βουτιά στην παραλία των Αλυκών αφού τον παρέσυραν τα κύματα στα βράχια, ενώ από θαύμα σώθηκε 20χρονη που πάλεψε με τα κύματα. Ο εκλιπών αφήνει απαρηγόρητη τη σύζυγο και τις δύο κόρες του που αγαπούσε βαθιά.

Συγκλονισμένοι είναι και οι συνεργάτες του, γιατροί του δημοτικού ιατρείου Ηρακλείου όπου ήταν διευθυντής αλλά και όλη η ομάδα του κ.Λιονή καθώς ήταν επιστημονικός συνεργάτηςτουΤομέα Κοινωνικής Ιατρικής.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιατρός που μιλούσε μόλις το βράδυ της Τετάρτης στο αναπτυξιακό συνέδριο στο Ηράκλειο, θα έχανε την επόμενη μέρα με τραγικό τρόπο της ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 61χρονος και η 20χρονη κολυμπούσαν στις Αλυκές Σισιών όταν ο έντονος κυματισμός τους "έσπρωξε" προς τα βράχια. Ο ένας προσπάθησε να βοηθήσει τον άλλο και εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές καθώς τα ρεύματα και οι άνεμοι δεν τους επέτρεπαν να βγουν στη στεριά. Τελικά η κοπέλα που πάλεψε με τα κύματα κατάφερε να σωθεί, όχι όμως και ο άτυχος γιατρός.

Σε πένθος βυθίστηκε η Ιατρική Σχολή

Σε πένθος βυθίστηκε και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε ψήφισμά της η Κοσμητείας αναφέρει:

"Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας, στο άκουσμα του τραγικού θανάτου του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Αντώνιου Κούτη, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη συνεδρίαση τα μέλη της Κοσμητείας εξήραν το ήθος του εκλιπόντος, την αφοσίωσή του στο καθήκον και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η Κοσμητεία αποφάσισε να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος".

Η ζωή του εκλιπόντος

Ο Αντώνης Κούτης που έφυγε σε ηλικία 61 ετών, γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής και από το 1987 ζούσε και εργαζόταν στο Ηράκλειο.

Ήταν γιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δ/ντής Ε.Σ.Υ. στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (διορίστηκε το 1989) και στον αντίστοιχο Τομέα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (επιστημονικός συνεργάτης από το 1987).

Όσον αφορά στο συγγραφικό του έργο είχε εκδώσει τρείς ποιητικές συλλογές: «Ενδιάμεσος Κόσμος», εκδόσεις Πατάκης, Μάιος 2001 «Λίθος Αργός», εκδόσεις Εριφύλη, Δεκέμβριος 2004 «Απέναντι στην Ομορφιά», εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2009.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ