ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το YouTube κάνει πιο εύκολο το livestreaming

0

Για όσους θέλουν να αναμεταδώσουν βίντεο μέσω του YouTube σε “ζωντανό” χρόνο, η πλατφόρμα ετοιμάζει αλλαγές ώστε να κάνει πιο απλή τη διαδικασία. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν αλλαγές που απλοποιούν τις μεταδόσεις μέσω iPhone και iPad, βελτιώσεις για μικρότερο latency και νέα εργαλεία για τη διαχείριση των σχολίων.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση των iPhone και iPad, η δυνατότητα αναμετάδοσης ενσωματώνεται πλέον στην εφαρμογή του YouTube. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το μικρόφωνο της συσκευής και την μπροστινή κάμερα, για να μπορούν να σχολιάζουν με ήχο και βίντεο το υλικό που αναμεταδίδουν.

Από την άλλη πλευρά, το μικρότερο latency, δηλαδή το μικρότερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην καταγραφή του βίντεο και την εμφάνισή του στις συσκευές όσων το παρακολουθούν, σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει πιο γρήγορα στα σχόλια των θεατών και να απαντά σε αυτά. Επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ώστε η αλληλεπίδραση να γίνεται στην κυριολεξία σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, έρχονται νέα εργαλεία για τη διαχείριση του chatroom, ώστε π.χ. αυτός που αναμεταδίδει το βίντεο να μπορεί να ελέγχει για μη αποδεκτά μηνύματα και να τα διατηρεί σε αναμονή μέχρι να τα εγκρίνει. Μάλιστα, αν το επιλέξει, το σύστημα μαθαίνει με τον χρόνο ποια μηνύματα θα ήθελε πιθανόν να ελέγξει πριν εμφανισθούν στο chatroom.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ