ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

2 εκατ. € στα νοσοκομεία της Κρήτης- Αυτόνομες μονάδες παραγωγής οξυγόνου, νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης και άλλος εξοπλισμός

0

Την απόφαση πίστωσης των λογαριασμών των νοσοκομείων της Κρήτης με 2 περίπου εκατομμύρια ευρώ για σειρά σημαντικών έργων και εξοπλισμού, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

-Προµήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αέριου ιατρικού οξυγόνου σε 5 μεγάλα νοσοκομεία της Κρήτης. Το ΠΑΓΝΗ, το Βενιζέλειο και το νοσοκομείο Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου.

-Προµήθεια ενός Τοµογραφικού Συστήµατος γ΄- ΚΑΜΕΡΑ δύο κεφαλών SPECT-CT για την κάλυψη των αναγκών του Τµήµατος Πυρηνικής Ιατρικής του Πα.Γ.Ν.Η µε συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισµό 600.000,00€

-Προμήθεια 12 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Βενιζέλειο.

Η γ' κάµερα SPECT/CT είναι ένα νέο απεικονιστικό σύστηµα του τµήµατος της πυρηνικής ιατρικής το οποίο διαφέρει από την κλασική γ΄ κάµερα, γιατί έχει ενσωµατωµένο ένα αξονικό τοµογράφο. Το πλεονέκτηµα αυτού του συστήµατος έγκειται στο γεγονός ότι παρέχονται και ανατοµικές πληροφορίες για την ακριβέστερη εκτίµηση και εντόπιση παθολογικών ιστών του οργανισµού.

Η γ' κάµερα SPECT/CT θα χρησιµοποιηθεί για την εκτέλεση σπινθηρογραφικών εξετάσεων, όπως σπινθηρογράφηµα οστών, σπινθηρογράφηµα παραθυρεοειδών, σπινθηρογράφηµα ανίχνευσης όγκων και φλεγµονών και γενικά σε όλο το φάσµα των εξετάσεων της πυρηνικής ιατρικής.

Προµήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αέριου ιατρικού οξυγόνου

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η αυτόνοµη, σε µεγάλο βαθµό, παραγωγή του αναγκαίου οξυγόνου που καταναλώνεται στα πέντε μεγάλα Νοσοκοµεία της Κρήτης, για την τροφοδοσία όλων των τµηµάτων τους µε οξυγόνο. Επίσης µε την προµήθεια και εγκατάσταση του συστήµατος παραγωγής αερίου οξυγόνου πραγµατοποιείται µεγάλης κλίµακας εξοικονόµηση πόρων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ