ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για την απαγωγή του Μ. Λεμπιδάκη - Έρχονται κι άλλες συλλήψεις

0

Ατομο το οποίο είχε συλληφθεί πριν από περίπου έναν μήνα για εμπρησμό γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, αλλά και για βιαιοπραγία κατά δικαστικού επιμελητή κατά τη διάρκεια κατάσχεσης καταστήματος στην πόλη, συγκαταλέγεται μεταξύ των οκτώ συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το πρωί μετά από έξι μήνες ομηρίας, έπειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» (ΣΑΟΡ), ο οποίος στις 2 Σεπτεμβρίου, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, έβαλε φωτιά και προκάλεσε υλικές ζημιές στα γραφεία όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδο Ζυμβρακάκη.

Μάλιστα, το ίδιο άτομο, λίγη ώρα μετά την επίθεση στα γραφεία, επιτέθηκε και σε δικαστικό επιμελητή, ο οποίος εκτελούσε απόφαση κατάσχεσης καταστήματος στο κέντρο της πόλης.

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο και ένας Θεσσαλονικιός με καταγωγή από τα Σκόπια, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 60χρονος μεσίτης στο Ρέθυμνο, αλλά και η ανήλικη κόρη του, η οποία είναι 16 ετών, ένας 46χρονος και ένας 42χρονος.

Ρόλο συνεργού αποδίδουν οι αρχές και σε 23χρονο Κρητικό, που είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Ενας εκ των τεσσάρων προσαχθέντων για την υπόθεση της απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία, καταδικάστηκε σήμερα (Δευτέρα 2 Οκτωβρίου) συμπτωματικά σε ποινή φυλάκισης 6 ετών για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Παρόλο που δεν έχουν προκύψει ακόμη στοιχεία που να τον συνδέουν ευθέως με την υπόθεση Λεμπιδάκη, στο σπίτι του βρέθηκε ένα όπλο και αναμένεται να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για παράνομη οπλοκατοχή, κάτι που ενδεχομένως να τον οδηγήσει και στη φυλακή.

Έρχονται κι άλλες συλλήψεις

Για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής πριν από έξι μήνες, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

"Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία. Το πρωταρχικό μας μέλημα ήταν ο απαχθείς να είναι σώος και αβλαβής", ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος.

Ερωτηθείς αν ανάμεσα σε αυτούς που έχουν συλληφθεί είναι και ο εγκέφαλος ή αν υπάρχουν ακόμα κάποια πρόσωπα που δεν έχουν συλληφθεί, απάντησε:

"Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι έρευνες και οι συλλήψεις μας ανοίγουν νέους δρόμους έρευνας. Έχουμε επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη. Υπάρχουν προσαγωγές αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αριθμός από αυτές που θα μετατραπεί σε συλλήψεις, ωστόσο αυτό που είναι σημαντικό και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο αριθμός των συλλήψεων αυτών θα αυξηθεί".

Σε ερώτηση για το αν είχε ξαναφτάσει η ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα κοντά στη σύλληψη των δραστών και την απελευθέρωση του επιχειρηματία, ανέφερε:

"Αυτό που πρέπει να τονίσουμε σε αυτή την υπόθεση είναι ο επαγγελματισμός των αστυνομικών που έδρασαν, ο αθόρυβος τρόπος και η διακριτική τους παρουσία και οι επιχειρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου. Για περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα θέματα, ας κάνουμε υπομονή μέχρι την Τετάρτη που θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση της όλης υπόθεσης, στα Χανιά".

 

kathimerini.gr, enikos.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ