ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών

0

Για απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους δύο αστυνομικών κάνουν λόγο δύο αδέλφια 22 και 28 ετών αντίστοιχα, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην οδό Αρκαδίου στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό όπως καταγγέλλουν σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, έξω από την επιχείρηση που διατηρούν, ενώπιον πελατών και εργαζομένων.

Τα δύο αδέρφια που ήδη έχουν κινηθεί νομικά κάνουν λόγο για απρόκλητο «νταηλίκι», καταγγέλλοντας το περιστατικό, προκειμένου να σταματήσουν παρόμοια φαινόμενα.

Τα δύο αδέλφια περιγράφουν:

«Βρισκόμασταν με τον αδελφό μου έξω από την επιχείρηση (στο πεζοδρόμιο) που διατηρούμε στην οδό Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, κάνοντας ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Ο αδερφός μου έτρωγε κι εγώ κάπνιζα.

Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με δύο άντρες με πολιτικά και με ρώτησαν το όνομά μου, λέγοντας πως είναι αστυνομικοί. Τους είπα ότι θέλω να δω την ταυτότητά τους για να σιγουρευτώ ότι είναι αστυνομικοί. Ο ένας έβγαλε μια ταυτότητα και πριν προλάβω να τη δω την έκρυψε. Του είπα ότι δεν πρόλαβα να τη δω και μου είπε ότι δεν την ξαναδείχνει γιατί φοβόταν μην του την πάρω κι αρχίσω να τρέχω. Επειδή επέμεινα, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να μας μιλάνε με τον χειρότερο τρόπο. Τρομοκρατηθήκαμε και μπήκαμε στην επιχείρηση μας, μπήκαν κι εκείνοι και φώναζαν μπροστά στους πελάτες που περίμεναν, ζητώντας να μπούμε γρήγορα στο αμάξι και θα μάθουμε στην αστυνομία γιατί μας πάνε εκεί. Ο αδελφός μου ρώτησε τι πράγματα είναι αυτά που κάνουν μπροστά στον κόσμο κι εκείνοι συνέχιζαν να μιλάνε άσχημα».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο άλλος αδελφός: «Άνοιξα το συρτάρι για να πάρω τις ταυτότητες μας και άρχιζαν να φωνάζουν να μπούμε γρήγορα στο αμάξι και δεν τις πήρα. Είχε βγει όλος ο κόσμος από τα μαγαζιά από τις φωνές τους. Αφήσαμε το μαγαζί στο προσωπικό και τους πελάτες χωρίς να μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε και τους ακολουθήσαμε. Σε όλη τη διαδρομή μας μιλούσαν με το χειρότερο τρόπο, για να μας κάνουν να αντιδράσουμε. Παρακάλαγα τον αδερφό μου να μην τους απαντάει μέχρι να πάμε στο τμήμα.

Στο τμήμα τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Ήταν άλλος ένας εκεί και μας είπε “σας φέραμε εδώ επειδή δεν είχατε ταυτότητες”.

“Αφού δεν με αφήσατε να τις πάρω από το συρτάρι” απάντησα εγώ, κι εκείνοι συνέχιζαν. Μας έλεγαν ότι σήμερα θα κοιμηθούμε μέσα, μας ειρωνεύονταν με πολύ άσχημο τρόπο, “Μην κάθεσαι έτσι”, “Κάτσε στην άλλη καρέκλα, λίγο πιο πίσω”, “Μην κουνάς αλλιώς θα κοιμηθείς εδώ”, “Δες κάτι άντρες” και πολλά άλλα.

Ρώτησα για ποιο λόγο μου μιλάνε με αυτό τον τρόπο και ειρωνεύονται και τους είπα ότι δεν είμαι ο σκύλος τους για να έχουν αυτή τη συμπεριφορά και μου απάντησαν ότι “είναι ανώτεροι”…

Όταν είπα ότι έμεινε το μαγαζί μου έτσι ανοιχτό, ότι ήμουν στη δουλειά μου και θέλω να μάθω το λόγο που συμβαίνει όλο αυτό, μου απάντησαν ότι “και το δικό τους το μαγαζί (το αστυνομικό τμήμα) είναι όλη μέρα ανοιχτό”.

Δεν υπήρχε κανέναw εκεί για να απευθυνθούμε ή κάποιος να μας βοηθήσει να σταματήσει αυτό. Ένιωθα να απειλούμαι, ότι θα μας χτυπήσουν μέσα στο τμήμα χωρίς κανένα λόγο και δεν ήταν κανένας εκεί να κάνει κάτι! Λυπάμαι για την αστυνομία του Ρεθύμνου, λυπάμαι που έχω κατάστημα εδώ. Είμαι κάτοικος Ρεθύμνου και δεν δέχομαι από κανέναν αυτή τη συμπεριφορά χωρίς να τον ενοχλήσω! Τους έχω ήδη ενημερώσει ότι θα κινηθώ νομικά...»

Τι απάντησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, κ. Αντώνης Ρουτζάκης, ανέφερε: «Έγινε μια προσαγωγή δύο ατόμων από την οδό Αρκαδίου, η οποία είναι μέσα στα πλαίσια των αστυνομικών ελέγχων», ενώ πρόσθεσε ότι προκειμένου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση έχει ήδη διατάξει Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ