ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα από ιλαρά στην Ελλάδα

0

Το πρώτο θύμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης ιλαράς στη χώρα μας αποτελεί βρέφος 11 μηνών Ρομά, το οποίο νόσησε και κατέληξε λόγω σηψαιμίας.

Την τελευταία εβδομάδα στο Σμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασηςσ του ΚΕΕΛΠΝΟδηλώθηκαν 42 κρούσματα ιλαράς, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 326.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Σημειώνεται ότι τα περιστατικά ιλαράς παρουσιάζουν συνεχή αύξηση, με τους ειδικούς να κάνουν έκκληση για πλήρη εμβολιασμό τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Στην πλειονότητά τους, οι ασθενείς με ιλαρά είναι άτομα ελληνικής υπηκοότητας, και κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά (σχεδόν το 75% των περιστατικών αφορά σε αυτό τον πληθυσμό), αλλά και ενήλικες 25 έως 44 ετών από τον γενικό πληθυσμό, μεταξύ των οποίων γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ