ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκτιμήσεις “ανεβάζουν” στο 1 εκατ. την κινεζική παραγωγή ηλεκτρικών Ι.Χ. το 2018

0

Την πρόβλεψη ότι η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα πιθανότατα θα ξεπεράσει τους επίσημους στόχους που έχουν τεθεί, εξέφρασε ο Xu Heyi, επικεφαλής της ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών BAIC.

Όπως εκτίμησε, ήδη από το 2018 είναι πιθανόν να βγουν από τα κινεζικά εργοστάσια 1 εκατ. ηλεκτρικά Ι.Χ., ένα νούμερο που το 2020 θα αυξηθεί στα 3 εκατομμύρια.

Τα παραπάνω νούμερα υπερβαίνουν αισθητά το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι κρατικές αρχές, το οποίο μιλά για 2 εκατ. οχήματα το 2020 και 7 εκατ. μία πενταετία αργότερα, ώστε το 2025 το μερίδιό τους να αγγίξει το 20% της συνολικής παραγωγής αυτοκινήτων.

Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχος από το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας είχε αναφέρει πως η χώρα εξετάζει ήδη ένα χρονοδιάγραμμα για την πλήρη απαγόρευση της παραγωγής και πώλησης μοντέλων συμβατικών καυσίμων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Wang Chuanfu, επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων BYD, είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο πως μέχρι το 2030 θα μπορούσε να έχει “εξηλεκτρισθεί” όλος ο στόλος κινεζικών οχημάτων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ