ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ευρωπαική νύχτα χωρίς ατυχήματα στο Ρέθυμνο

0

Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει….Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας!!!!

Tο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης, διοργανώνουν και στο Ρέθυμνο την 11η «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στα πλαίσια των δράστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας CIVITAS DESTINATIONS.

Η δράση θα λάβει χώρα σε 27 ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Ρέθυμνο, συμμετέχοντας της μεγάλης Πανευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κύριος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την Οδική Ασφάλεια, προάγοντας σημαντικά μηνύματα στους οδηγούς, ειδικότερα τους νέους, για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στην οδήγηση. Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., πολλοί από τους οποίους υλοποιούν την δράση για 11η χρονιά, θα βρίσκονται και φέτος έξω από τα συνεργαζόμενα νυχτερινά κέντρα 27 πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην πιεί πάνω από την επιτρεπόμενη ποσότητα, προκειμένου να οδηγήσει πίσω την παρέα του με ασφάλεια.

Στο Ρέθυμνο, συμμετέχει το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Metropolis Society Bar, Νεάρχου 15. Η δράση θα υλοποιηθεί κάτω από την εποπτεία του εκπροσώπου-συντονιστή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με την συμμετοχή εθελοντών σπουδαστών του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Έτσι, με το σύνθημα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες του Metropolis, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να συμβάλουν με τη δική τους συμμετοχή για Νύχτες χωρίς Ατυχήματα. Ο «Οδηγός της παρέας», εάν πράγματι έχει διατηρήσει την υπόσχεσή του και δεν έχει πιει θα επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Η πόλη του Ρεθύμνου, άλλωστε, αποτελεί μία από τις έξι νησιωτικές πόλεις στις οποίες υλοποιείται η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS για την βιώσιμη κινητικότητα, στην επιτυχή εφαρμογή της οποίας ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει η οδική ασφάλεια και η προάσπισή της.

Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων που ταλανίζει το νομό του Ρεθύμνου αλλά και όλη την Κρήτη, δίνουμε ραντεβού το Σάββατο 21 Οκτωβρίου για να διασκεδάσουμε με ασφάλεια.

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει….Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας!»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ