ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η βαριά φορολογία «κλείνει» τα περίπτερα στην Κρήτη

0

Από 3.500 που ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια στην Κρήτη, τα περίπτερα σήμερα και στους τέσσερις νομούς δεν ξεπερνούν τα 1.200. Οι ιδιοκτήτες τους με δυσκολία επιβιώνουν λόγω της φορολόγησης και των τελών που καλούνται να πληρώνουν για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, την ώρα που τα ποσοστά των κερδών τους είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Περιορισμό του χώρου που καταλαμβάνουν ή μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας τους, είναι το δίλλημά που τίθεται στους περιπτερούχους των Χανίων μετά την εφαρμογή του νέου κανονισμού για τους κοινόχρηστους χώρους.

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Παρασκευή, με τον αντιδήμαρχο Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη για το ζήτημα των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, το προεδρείο του Σωματείου Καπνοπωλών και Περιπτερούχων Κρήτης έκανε σαφές ότι τα τελευταία χρόνια οι επαγγελματίες του κλάδου επιβιώνουν οριακά.

Τα τελευταία χρόνια έκαναν την εμφάνιση τους στα περίπτερα τα ξεχασμένα τεφτέρια, με τους περιπτερούχους να κρατούν λογαριασμούς για πολλούς πελάτες τους που αδυνατούν να τους πληρώσουν ένα πακέτο τσιγάρα.

Οι μικρές επιχειρήσεις των περιπτέρων που εμφανίστηκαν προπολεμικά στην Ελλάδα και επί πολλές δεκαετίες ανθούσαν, βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια γεγονός που σχετίζεται και με τις πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις για τις μισθώσεις καθώς και την αυστηροποίηση του κανονισμού για τους κοινόχρηστους χώρους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ