ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κλιμάκιο του Υπουργείου στην Κρήτη για τα διόδια

0

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» ξανά στο προσκήνιο η πιθανότητα τοποθέτησης διοδίων στο ΒΟΑΚ.

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, πραγματοποίησε έρευνα αναφορικά με την τοποθέτηση διοδίων στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, σταματώντας τους οδηγούς στην άκρη του δρόμου, στο ύψος του Μπαλί και θέτοντάς τους ερωτήσεις.

Καταγγελία για κατευθυνόμενες ερωτήσεις

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο επαγγελματίας οδηγός, Β.Γ., οι ερωτήσεις που του έθεσε το κλιμάκιο του Υπουργείου ήταν αρκετές, με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι κάποιες από αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν «κατευθυνόμενες».

Ο Β.Γ., ο οποίος πέρασε από το σημείο, στις 8:15 το πρωί της Τετάρτης, περιέγραψε μία από τις ερωτήσεις, η οποία ανέφερε: «Θα προτιμήσετε να μεταβείτε στα Χανιά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, πληρώνοντας εισιτήριο, ή θα πάρετε το αυτοκίνητό σας, πληρώνοντας μόνο τη βενζίνη και το ποσό των διοδίων;».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έρευνα η οποία διεξάγεται σε ολόκληρη τη χώρα από υπαλλήλους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας, καθώς οι ερωτήσεις γίνονται σε οδηγούς που κινούνται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Επανέρχεται το σενάριο για βινιέτα

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση διοδίων βρίσκει αντίθετη την Περιφέρεια Κρήτης και ένα μεγάλο μέρος της Κρητικής κοινωνίας που ζητά τη χρηματοδότηση των έργων του ΒΟΑΚ να γίνει μέσω κονδυλίων και όχι χρημάτων που θα καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" τον Αύγουστο του 2017 ένα από τα πλέον ισχυρά σενάρια ήταν να υπάρξει στο τμήμα του ΒΟΑΚ από Ηράκλειο έως τα Χανιά «βινιέτα». Μιλάμε, δηλαδή, για διόδια, τα οποία θα έχουν... χρονική διάρκεια και όχι χιλιομετρική και αφορά κυρίως ξένους επισκέπτες. Και ο υπουργός κ.Σπίρτζης δεν είχε αποκλείσει το θέμα της βινιέτας.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το θέμα των διοδίων στον ΒΟΑΚ έρχεται στο προσκήνιο, είναι όμως ίσως η πρώτη φορά που το υπουργείο και επισήμως μέσω έρευνας εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα αυτή, αφού καταγράφει τις αντιδράσεις των Κρητικών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ