ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η «μάχη» για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

0

Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ κυβέρνησης και συνδικαλιστών με σημείο αιχμής την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Τα «μηνύματα» που φτάνουν από τις δύο πλευρές είναι αντικρουόμενα, ωστόσο, διαφαίνεται ότι το ποσοστό συμμετοχής στην αξιολόγηση –μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου δεκαημέρου της διαδικασίας κατά το οποίο οι εκθέσεις διαβιβάζονται από τον πρώτο στον δεύτερο αξιολογητή– είναι υψηλό στα υπουργεία, εν αντιθέσει με τους ΟΤΑ, αλλά και επιμέρους φορείς, όπως είναι τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμμετοχή στην αξιολόγηση σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης αγγίζει το 70% και σε κάποια υπουργεία ξεπερνά το 90%. Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, παραδέχονται ότι τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερα στους ΟΤΑ, όπου σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ η αποχή αγγίζει το 80%. Εν τω μεταξύ, με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αμφισβητεί τα στοιχεία που διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα» και παραθέτει στοιχεία από 21 δήμους όπου η αποχή από την αξιολόγηση κυμαίνεται από 54% μέχρι 100%. Μάλιστα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού παροτρύνει τους υπαλλήλους να απέχουν από τη διαδικασία, επισημαίνει ότι «προχωρά άμεσα σε «αποκλεισμούς των γραφείων προσωπικού, μπλοκάρουμε τα πρωτόκολλα ζητώντας να μη δέχονται εκπρόθεσμες δηλώσεις ούτε να υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες».

Παράλληλα, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επιστολή της ζητεί συνάντηση με το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προκειμένου όπως επισημαίνει «να αποφευχθούν οι “συγκρούσεις” και οι μελλοντικές “δικαστικές διενέξεις”».

Την ίδια ώρα, με νέα ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει παραποίηση στα φύλλα που μοιράστηκαν για την αξιολόγηση προϊσταμένων του υπουργείου Παιδείας από τους υφισταμένους τους. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, από τα φύλλα λείπουν η βαθμολογία 0-40 και οι χαρακτηρισμοί ανεπαρκής και ακατάλληλος «για ευνόητους προφανώς λόγους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ