ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Μήνυμα κατά της παράνομης οπλοχρησίας από τους αιρετούς της Κρήτης

0

Ο Περιφερειάρχης , η ηγεσία της αστυνομίας και όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης  έδωσαν το μήνυμα κατά της παράνομης οπλοχρησίας σε εκδήλωση –σκοποβολή που οργάνωσε χθές στο Δημοτικό Σκοπευτήριο  Σκηνέ ο Δήμος Πλατανιά ,μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Γ. Μαλανδράκη, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης , την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και τον Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο Χανίων.

Παράλληλα με το μήνυμα τους οι αιρετοί  του νησιού και η ηγεσία της Αστυνομίας παροτρύνουν όσους Κρητικούς αγαπούν τα όπλα ,να επιλέξουν τη νόμιμη οδό να ενταχθούν σε αδειοδοτημένους σκοπευτικούς συλλόγους για εκπαίδευση-άθλημα ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης οπλοχρησίας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης  μαζί με τον Πρόεδρο του ΑΣΟΧ  Σήφη Μαρκάκη καλωσόρισαν τον  περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Κρήτης Κώστα Λαγουδακη, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης  Βασίλη Λαμπρινό, Δημάρχους της Κρήτης, εκπροσώπους  φορέων , αστυνομικούς, αλλά και μέλη των σκοπευτικών ομίλων,  οι οποίοι και έκαναν ρίψεις σκοποβολής.

“Η περιφέρεια , οι αιρετοί της Κρήτης , με την αστυνομία και τα  μέλη του σκοπευτικού ομίλου στέλνουμε σήμερα από εδώ ένα ηχηρό μήνυμα κατά της παράνομης οπλοχρησίας των άσκοπων πυροβολισμών που μόνο δυσάρεστα  , και πολλές φορές τραγικά, αποτελέσματα έχουν επιφέρει αυτά τα φαινόμενα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας,  για όσους αγαπούν τα όπλα, ότι θα πρέπει να ενταχθούν στους νόμιμους σκοπευτικούς ομίλους, τους οποίους η περιφέρεια συνδράμει και ενισχύει στο έργο τους ως εκπαίδευση και άθλημα.

“Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη που είχε την πρωτοβουλία, τον σκοπευτικό όμιλο και όλους τους παριστάμενους που σήμερα όλοι μαζί από εδώ, από το  δημοτικό σκοπευτήριο Σκηνέ στέλνουμε δυνατό μήνυμα κατά της παράνομης χρήσης των όπλων” τόνισε με έμφαση ο κ Λαγουδάκης, ο οποίος και προέτρεψε όσους αγαπούν τα όπλα να ενταχθούν στους αδειοδοτημένους σκοπευτικούς ομίλους

Ο Δήμαρχος Πλατανιά  Γιάννης Μαλανδρακης, στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε :«Σήμερα οι αιρετοί το νησιού στέλνουν για πρώτη φορά ένα ενιαίο και ισχυρό μήνυμα κατά της παράνομης οπλοχρησίας. Κάθε ‘αδέσποτη σφαίρα’ όταν καταλήγει σε ένα  συμπολίτη μας έχει πλέον όνομα και επίθετο»

Ο Βασίλης Λαμπρινός,  δήμαρχος Ηρακλείου – πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, ανέφερε: «Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία ως ΠΕΔ Κρήτης μαζί με την περιφέρεια , τον Δήμο Πλατάνια, και την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στην προσπάθεια να στρέψουμε τους χρήστες των όπλων προς την σωστή κατεύθυνση. Τούτο μπορεί να συμβεί  όταν τα όπλα χρησιμοποιούνται  σε χώρους  προορισμένους για το συγκεκριμένο σκοπό» Τέλος ο πρόεδρος του ΑΣΟΧ κ Σήφης Μαρκάκης είπε, μεταξύ άλλων,  ότι όλοι όσοι αγαπούν τα όπλα μπορούν να τα χαρούν μέσα από την εγγραφή τους σε κάποιον σκοπευτικό όμιλο

Συμβολικά μάλιστα ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι , οι Δημοτικοί-Περιφερειακοί σύμβουλοι σε συνεργασία με εκπαιδευτές έκαναν ρίψεις με πιστόλι, ενώ παράλληλα έγιναν αγώνες δεξιότητας των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ  με την συνεργασία των  μελών του σκοπευτικού ομίλου.

Η εκδήλωση στο σκοπευτήριο έκλεισε με την απονομή βραβείων στους διακριθέντες σκοπευτές-αθλητές των αγώνων ενώ ο σκοπευτικούς όμιλος βράβευσε για την προσφορά τους τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Γεν. Αστυνομικό Δ/ντη Κώστα Λαγουδάκη, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ- Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, και τον διεθνή  πρωταθλητή  στο ολυμπιακό πιστόλι ταχύτητας Νίκο Νεονάκη. Ο Κρητικός σκοπευτής, όπως έγινε γνωστό, ήρθε από την Αθήνα αποκλειστικά για την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο αγώνων σκοποβολής δεξιότητας στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ Αγίου Αρτεμίου έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Κοκοσάλης μαζί με συνεργάτες του, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ Σταθάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων κ Ζερβός,  οι αντιπεριφερειάρχες Κρήτης κ. Καλογερής και Μιχελογιάννης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ Κουρουπάκης ,ο αντιδήμαρχος  Αποκορώνου  κ Γύπαρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ Λιμπινάκης, ο πρώην υπουργός κ. Βιρβιδάκης,  Δημοτικοί  και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων Τ.Κ Σκηνέ, καθώς και ιερείς των ενοριών Αλικιανού και Σκηνέ  ως εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης , τους παρευρισκόμενους συναδέλφους, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και  τα μέλη του ΑΣΟΧ για τη συμμετοχή τους. Τέλος , ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους χορηγούς της εκδήλωσης  ANEK LINES,ΕΤΑΝΑΠ, ΒΙΟΧΥΜ, Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Χανίων, Φυτώρια Κουκουτσάκη, Ζαχαροπλαστεία Κλιματσάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ