ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «Ταλλαία 2017»

0

Με μια υψηλής ποιότητας συναυλία Κρητικής μουσικής που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν μέλη του Παγκρήτιου  Συλλόγου Κρητών Καλλιτεχνών, ολοκληρώθηκε πανηγυρικά την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος το πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία 2017» του Δήμου Μυλοποτάμου.

Μεγάλα ονόματα της παραδοσιακής μας μουσικής, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, αναδεικνύοντας την διαχρονικότητα και την μοναδικότητα της μουσικής τέχνης του νησιού μας.

Στο τραγούδι συμμετείχαν ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Παντελής Κρασαδάκης, ο Γιώργος Κατσαμάς και ο Μιχάλης Αλεφαντινός.

Στην λύρα ήταν οι Δημήτρης Βακάκης, Μανόλης Κατσαμάς, Κώστα Κορδατζάκης, Βαγγέλη Παπαδάκης και Σήφης Τσουρδαλάκης.

Στο βιολί εμφανίστηκαν οι δεξιοτέχνες Λευτέρης Κούμης, Μανόλης Μπομπολάκης και Μάρκος Ρενιέρης, στα λαούτα ο Στέλιος Παπαδάκη, ο Γιώργος Στρατάκης και ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, στην κιθάρα ο Λευτέρης Δουνδουλάκης, στο Μπάσο ο Στέφανος Μαράκης και στα κρουστά ο Νίκος Γκαλονάκης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο λυράρης Τζανής Τζανιδάκης.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του φεστιβάλ «Ταλλαία» ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Μανούσος Κλάδος μεταξύ άλλων είπε, ότι  «Έχοντας ξεκινήσει στις 31 Ιουλίου από το Ανοιχτό Θέατρο Περάματος, διανύσαμε μια μεγάλη πολιτιστική διαδρομή σε ολόκληρο τον Δήμο Μυλοποτάμου για να επιβεβαιώσουμε τελικά, ότι ο πολιτισμός αποτελεί εχέγγυο για ένα καλύτερο μέλλον.

Με δρώμενα, βασισμένα στον άνθρωπο και στην δημιουργική του ικανότητα, συνδέσαμε μέσα από τριάντα εκδηλώσεις την παράδοση με την σύγχρονη έμπνευση σε όλους τους τομείς και καταδείξαμε πως στον Μυλοπόταμο ο πολιτισμός δεν περιορίζεται στο φολκλόρ, δεν λειτουργεί ως μακρινό παρελθόν αλλά ως ζώσα πραγματικότητα εξελίσσεται, προοδεύει και ανάγεται στο μέλλον.

Περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, τραγουδιστές, ζωγράφοι χορευτές αλλά και ιεροψάλτες, παρουσίασαν την δουλειά τους αυτούς τους δύο μήνες, μέσα στους οποίους καταφέραμε, να σμίξουμε σε πλατείες και γειτονιές του τόπου μας, να νιώσουμε συγχωριανοί και να δώσουμε τα χέρια, συμμετέχοντας στην μεγάλη αυτή γιορτή.»

Επίσης, τόνισε τα εξής: «Με την ευκαιρία της λήξης του φεστιβάλ, εκ μέρους του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» και της Επιτροπής Πολιτισμού, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την στήριξη τους. Στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή που για δεύτερη χρονιά έθεσαν υπό την αιγίδα τους το φεστιβάλ.

Επίσης τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο που ευλόγησε την συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας και της Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας, εμπλουτίζοντας την διοργάνωση καθώς και τις Ιερές Μονές Χαλέπας Μυλοποτάμου και Αττάλης – Μπαλί για την φιλοξενία.

Τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς του Μυλοποτάμου για την συνεργασία και φιλοξενία των εκδηλώσεων και τέλος τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κρητών Καλλιτεχνών και τον πρόεδρο του κ. Γιώργο Κατσαμά για την άψογη συνεργασία μας και την εξαιρετική δουλειά που ετοίμασαν και παρουσίασαν αποκλειστικά για το φεστιβάλ «Ταλλαία».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟ ΔΡΑΓΑΣΗΣ ΠΕΡΑΜΑ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ