ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας των γονέων για την υπολειτουργία του σχολείου

0

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, πραγματοποίησαν το πρωί εκπρόσωποι τους συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Γαράζου.

Συνοδευόμενοι, από τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας του δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσο Κλάδο, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός, ότι 40 ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Γυμνάσιο Γαράζου υπολειτουργεί καθώς δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί καθηγητές βασικών ειδικοτήτων.

Μέχρι σήμερα, το Γυμνάσιο Γαράζου λειτουργούσε με δύο φιλόλογους, ένα γυμναστή και μία καθηγήτρια Γαλλικών! Αποτέλεσμα, οι μαθητές να κάνουν ελάχιστες ώρες μάθημα και όλες τις υπόλοιπες να περιμένουν καρτερικά έως την επιστροφή τους με λεωφορείο στο σπίτι τους το απόγευμα, καθώς προέρχονται από διαφορετικά χωριά.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο καθώς πολλοί γονείς μετέγγραψαν τα παιδιά τους για άλλα σχολεία, το συγκεκριμένο βρέθηκε σε κατάσταση να μπει λουκέτο, αλλά από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας Κρήτης δεν είχε ληφθεί καμία μέριμνα για να λειτουργήσει το σχολείο κανονικά.

Τους διαμαρτυρόμενους γονείς δέχθηκε στο γραφείο του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Ταξάκης με συνεργάτες του, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι από αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου θα υπηρετούν στο σχολείο άλλοι τρεις καθηγητές για τα μαθήματα Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Μαθηματικά καθώς και ακόμα ένας φιλόλογος, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Επίσης δεσμεύτηκε, ότι άμεσα θα λειτουργήσει και το τμήμα ένταξης.

Από πλευράς γονέων και από πλευράς Δήμου, δηλώθηκε, πως απαιτούν την απρόσκοπτη λειτουργία του Γυμνασίου Γαράζου και τόνισαν πως δεν πρόκειται να δεχθούν το κλείσιμο του, καθώς εξυπηρετεί περίπου 15 χωριά της περιοχής του ορεινού και μέσα Μυλοποτάμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ