ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.) ξεκινάει τις προβολές ποιοτικών ταινιών της περιόδου 2017-2018, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, με την Ιαπωνική ταινία «Ο ΗΛΙΟΣ».

Περίληψη

Σεπτέμβριος του 1945. Στα πολεμικά μέτωπα του Ειρηνικού ωκεανού οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν επικρατήσει κατά κράτος, επί του φτωχού σε πλοία Γιαπωνέζικου Στόλου και βρίσκονται λίγο πριν την κυριαρχική απόβαση τους στα παράλια της χώρας του Ανατέλλοντος ήλιου. Η επίθεση από αέρος έχει υποχρεώσει την χώρα στον οδυρμό μετά τα τραγικά – ανυπολόγιστου ακόμη μεγέθους – περιστατικά της Χιροσίμα, την ίδια στιγμή που οι μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή πέφτουν νεκροί, αλλά υπερήφανοι, στην προέλαση του στρατού των συμμάχων. Λίγο πριν την οριστική πτώσης, ο Αυτοκράτορας της χώρας Χιροχίτο, ευρισκόμενος αποκλεισμένος, απομονωμένος και ασφαλής στο καλά οργανωμένο κρησφύγετο του, μελετώντας τους τρόπους αποδοχής της ήττας και συνθηκολόγησης με τον αντίπαλο.

Η ταινία απέσπασε 3 βραβεία και 7 διακρίσεις.

Πρωτότυπος τίτλος Solntse

Έτος παραγωγής 2005

Είδος Ιστορική, έγχρωμη

Χώρα Ιαπωνία

Γλώσσες Ιαπωνικά, Αγγλικά

Διάρκεια 110’

Σκηνοθεσία Aleksandr Sokurov

Σενάριο Yuriy Arabov, Jeremy Noble

Ηθοποιοί Issei Ogata, Robert Dawson, Kaori Momoi

Φωτογραφία Aleksandr Sokurov

Μουσική Andrey Sigle

Η ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Απόλλων», Μεσολογγίου 18 (Παλιά πόλη) στις 6 μ.μ. Εγγραφές νέων μελών στην είσοδο του κινηματογράφου από τις 5.30 μ.μ.

Εγγραφή μέλους περιόδου 10 €, γενική είσοδος 5 €, μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ και φοιτητές/εκπαιδευτικοί 3 €.

Πληροφορίες: [email protected] / 28310 29846.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ