ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Σχεδιάζεται νέα επέκταση του νοσοκομείου

0

Το πράσινο φως από το υπουργείο Υγείας για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου, δίπλα ακριβώς στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, εξασφάλισε η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου με σκοπό να επεκτείνει τμήματα και κλινικές του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα στο νέο κτίριο θα επεκταθούν οι υποδομές των χειρουργείων, των εργαστηρίων, αλλά και της μονάδας τεχνητού

νεφρού.

Όπως τόνισε στην «Ν.Τ.Κ.» ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, έχει ήδη εξασφαλιστεί και η απαιτούμενη χρηματοδότηση, ενώ το έργο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εντός του 2018.

Την κατασκευή ενός νέου κτιρίου για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των χειρουργείων, των εργαστηρίων και της μονάδας τεχνητού νεφρού, σχεδιάζει τώρα η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία κατέθεσε στο υπουργείο Υγείας την προμελέτη του έργου και μάλιστα εξασφάλισε και την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Το νέο κτήριο θα είναι συνολικού εμβαδού περίπου 450 τ.μ. και θα εφάπτεται με το υπάρχον κτίσμα από την πλευρά των οδών Κουμουνδούρου και Ηλιακάκη. Στο κτίριο αυτό πέρα από τις νέες χειρουργικές αίθουσες, θα επεκταθούν και οι εγκαταστάσεις της μονάδας τεχνητού νεφρού, αλλά και των εργαστηρίων του ιδρύματος.

Στα μελλοντικά σχέδια του διοίκησης του νοσοκομείου είναι και η προμήθεια νέου σύγχρονου εξοπλισμού για τις χειρουργικές αίθουσες που θα δημιουργηθούν.

Πάντως, εκτίμηση του διοικητή του νοσοκομείου είναι ότι το έργο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στην διάρκεια του 2018.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ