ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε κρίσιμη καμπή ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου

0

Του Μανούσου Κλάδου

Με το βλέμμα στραμμένο στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής, βρίσκονται τα χιλιάδες μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» και υπάρχει έντονη αναστάτωση για το μέλλον του αγροτικού φορέα.

Ο συνεταιρισμός παραμένει «ακέφαλος» καθώς ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ.κ. Νικήστρατος Χαροκόπος και Γεώργιος Πατένας, παραιτήθηκαν μετά την τελευταία, θυελλώδη συνεδρίαση των μελών της διοίκησης. Ειδικότερα και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν ενέκριναν πρόταση του προέδρου για το μέλλον του συνεταιρισμού, γεγονός, που τον οδήγησε σε παραίτηση για να ακολουθήσει, τελικά, ίδια στάση και ο Αντιπρόεδρος. Και οι δύο, παρέμειναν ως απλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο ωστόσο δεν προχώρησε στην ανάδειξη νέου προεδρείου, αναμένοντας την διενέργεια της Γενικής Συνέλευσης της Κυριακής.

Γίνεται λόγος για προτάσεις που σχετίζονται με το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΣΕΑΡ που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Τα μέλη δεν έδωσαν τη δυνατότητα στον κ. Χαροκόπο να διενεργήσει οποιαδήποτε έρευνα πρότασης για το μέλλον ενώ συζητείται έντονα, ότι το ενδεχόμενο παραχώρησης μέρους των μετοχών σε ιδιώτη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και διαμόρφωσε την εκρηκτική κατάσταση σε επίπεδο διοίκησης.

Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ουσιαστικά μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού τα τελευταία χρόνια ήταν γνωστό, πως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία φαίνεται πως συνεχώς διογκώνονται και απειλούν το μέλλον του φορέα. Οι τράπεζες έχουν «κλειστές τις στρόφιγγες», οι εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι με ανείσπρακτα τα δεδουλευμένα αρκετών μηνών ενώ οι όποιες επενδυτικές προτάσεις είχαν συζητηθεί με ενδιαφερόμενους επενδυτές, έχουν καταρρεύσει.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός κινήσεων με στόχο την επανεκκίνησης και την ανάκαμψη καθώς το σημερινό οικονομικό τέλμα, αποτέλεσμα λανθασμένων χειρισμών και επιλογών, είναι δυνατόν να καταλήξει σε λουκέτο την ιστορική συνεταιριστική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διενέργεια πρόωρων εκλογών και όχι το Φεβρουάριο, όπως είναι προγραμματισμένο αλλά και το ζήτημα των τραπεζών, θα κυριαρχήσουν ως θέματα στην αυριανή Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των υφιστάμενων αρνητικών δεδομένων και εξελίξεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ