ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης ο νόμος για την αλλαγή φύλου

0

Συνεχίζεται ο "Ιερός πόλεμος" για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας.Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις ενώ όπως αποκαλύπτει το ekriti.gr το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί και στην διήμερη σύνοδο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πηγές της Εκκλησίας της Κρήτης τη Συνόδο των Ιεραρχών του νησιού μας εκτός των άλλων εκκλησιαστικών θεμάτων θα απασχολήσει και το σοβαρό θέμα που ανέκυψε αναφορικά με το νόμο περί αλλαγής φύλου που αυτή την εβδομάδα συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν στο ekriti, ότι η Εκκλησία της Κρήτης αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με την Εκκλησία της Ελλάδος η οποία σε σκληρή επιστολή της προς την Κυβέρνηση τονίζει μεταξύ άλλων πως "το φύλο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο, που πρέπει αυτός να αξιοποιήσει για τον αγιασμό του και κατηγορεί την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση συμφερόντων ισχυρών ομάδων «με αποτέλεσμα τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την πνευματική νέκρωση του ανθρώπου¨".

Πάντως το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κυβερνητική πλειοψηφία καθώς βουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους και λένε πως δεν θα ψηφίσουν συγκεκριμένα άρθρα.

Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου που έγινε αιτία πολέμου προβλέπει:

-Η αλλαγή θα γίνεται με μια απλή αίτηση από την ηλικία των 17 ετών, χωρίς ιατρικές γνωματεύσεις ή επεμβάσεις.

-Η μεταβολή στο ληξιαρχείο θα είναι μυστική και θα γίνεται μόνο μια φορά.

-15χρονα και 16χρονα παιδιά θα χρειάζονται ιατρική γνωμάτευση και γονική συναίνεση.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου λένε ότι ανοίγει παράθυρο για γάμο και υιοθεσία και πως επιτρέπει αλλαγή φύλλου σε ανήλικους.

Την ίδια ώρα προβληματισμό δημιουργεί σε βουλευτές το «μπες-βγες» του νομοσχεδίου στο κοινοβουλευτικό πινάκιο. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων η εισαγωγή του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Το γεγονός όμως πως την επίμαχη περίοδο θα έλειπαν αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων και η κυρία Αννέτα Καββαδία (εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις προωθούμενες διατάξεις) σε αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό ανέτρεψε τους αρχικούς σχεδιασμούς και αποφασίστηκε να γίνει η συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Ωστόσο, το μεσημέρι της Τρίτης οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ενημερώθηκαν πως το πρόγραμμα αλλάζει ξανά και πως το σχέδιο νόμου θα μπει στην Ολομέλεια στις 13:00 την ερχόμενη Δευτέρας και θα συνεχιστεί την Τρίτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ