ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή η έκθεση «Πρόσωπα και προσωπεία του ενετικού Ρέθυμνου»

0

Συνεχίζεται ως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου η θεματική διαδραστική έκθεση «Πρόσωπα και προσωπεία του ενετικού Ρέθυμνου» που αποτελεί πρόταση του Συλλόγου καλλιτεχνών κατARTι, για το 28ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου στις αίθουσες εκθέσεων στο Σπίτι του πολιτισμού.

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει με παιγνιώδη τρόπο τις προσωπικότητες που έδρασαν στα χρόνια της ενετοκρατίας και να ξεναγήσει το νεανικό αλλά και το ενήλικο κοινό στην ανθρώπινη διάσταση αυτών των αιώνων.

Παράλληλα υπάρχει η θεματική έκθεση εικαστικών με θέμα «Πρόσωπα του 21ου αιώνα» η οποία και αποτελεί μια συνέχεια της έκθεσης για τα πρόσωπα της Αναγέννησης και έχει ως στόχο να αναδείξει τους πρωταγωνιστές αλλά και τα κρυμμένα πρόσωπα του δικού μας «σκοτεινού» αιώνα που αναζητά την αναγέννηση, ελπίζουμε όχι ματαίως.

Η επιμέλεια των εκθέσεων είναι της Μαρίας Τσουκνάκη.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Έρη Αγρίου, Φλώρα Διαμαντή, Στέλλα Δρυγιαννάκη, Στέλιος Καλογεράκης, Κώστας Καλφούντζος ,Κάλλη Καραδάκη, Χρυσή Καραδάκη, Γιώργος Κωσταντίνου “Stop Mare mortum” (Πρόσωπα της Μεσογείου), Ισμήνη Μπονάτσου, Χρύσα Σκεπετζή, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Αλέκα Τσιρώνη, Μαρία Τσουκνάκη, Φωτεινή Χαμιδιελή, Barbara Stammel (Ισπανία), Sylvain Borsatti (Γαλλία)

Παράλληλα συνυπάρχει έκθεση από 9 κέντρα ξένων γλωσσών με δημιουργίες παιδιών με θέμα τον Άνθρωπο. Τα παιδιά μίλησαν για τον αγαπημένο τους άλλο ή για τον εαυτό τους εξασκώντας τη γλώσσα που μαθαίνουν και κατόπιν τον απεικόνισαν σε ένα κομμάτι χαρτί. Σε ένα πορτραίτο. Μια προσωπογραφία.

Σας περιμένουμε λοιπόν να περιηγηθείτε στις εκθέσεις αυτές και να βιώσετε με μοναδικό τρόπο τον ταξίδι σας στην Αναγέννηση.

Έως τις 15 Οκτωβρίου, 9-12 το πρωί και 6.30 με 9.30 το βράδυ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ