ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Απουσία του υδάτινου στοιχείου από την πόλη του Ρεθύμνου

0

Ανενεργά πλήρως ή μερικώς και παραμελημένα, δείχνουν τα σιντριβάνια στις πλατείες της πόλης του Ρεθύμνου. Κοινή διαπίστωση όλων είναι, ότι παρόλο που το κέντρο και οι γειτονιές του Ρεθύμνου έχουν αλλάξει όψη και αισθητική, απουσιάζει παντελώς το υδάτινο στοιχείο.

Συγκεκριμένα, τα υφιστάμενα σιντριβάνια στην πλατεία Κ. Μουντάκη (απέναντι από Σχολή Χωροφυλακής), στο Δημοτικό Κήπο, στην πλατεία Μικρασιατών, ακόμη και στην πρόσφατα αναπλασμένη πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(Νομαρχίας) και στην οδό Δημοκρατίας, δεν λειτουργούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων η λειτουργία τους καθίσταται προβληματική και σποραδική. Αναμφισβήτητα η συντήρηση των υπαρχόντων τεχνητών εστιών νερού, απαιτεί χρόνο και διαδικασία άλλα το όφελος που θα προκύψει από αισθητικής και οπτικής πλευράς θα είναι σημαντικό.

Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, η εικόνα της πόλης θα αλλάζει πρόσωπο, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν το θέαμα. Είναι λοιπόν συμπληρωματικό στοιχείο, σε μια πόλη που δίνει βαρύτητα και προτεραιότητα στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, να λειτουργούν σε στέρεα και ορθολογική βάση (όχι άσκοπη και αλόγιστη χρήση νερού) τα υπάρχοντα σιντριβάνια.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός/πρόβλεψη νέων σιντριβανιών σε μελλοντικές αναπλάσεις εξωτερικών χώρων και πλατειών, με γνώμονα την σωστή τους λειτουργία κι όχι ανάλογη με αυτή που διαπιστώθηκε στην πρόσφατη ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας-Παλαιοντολογικό Μουσείο (τεχνητό ρυάκι και τα εννέα μικρά σιντριβάνια που λόγω της κατασκευαστικής αστοχίας σπαταλούν νερό). Ευελπιστούμε την ερχόμενη θερινή περίοδο να δούμε ξανά στα σιντριβάνια να αναβλύζει νερό, όπως βέβαια συμβαίνει στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Μην ξεχνάμε πως η ύπαρξη του υδάτινου στοιχείου, σε μια παραθαλάσσια και τουριστική πόλη σαν το Ρέθυμνο, θα προσδώσει έναν επιπλέον τόνο ομορφιάς και αισθητικής υπεροχής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ