ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα νέα pickup X-Class της Mercedes καταφθάνουν στους ελληνικούς δρόμους

0

∆ιαθέσιµη για παραγγελίες στην ελληνική αγορά είναι από τα τέλη Σεπτεµβρίου η νέα σειρά pickup X-Class της Mercedes-Benz µε τα πρώτα οχήµατα να αναµένονται το Νοέµβριο στη χώρα µας. Με τα νέα X-Class η Mercedes έρχεται να µπει δυναµικά στην κατηγορία των pickup µε τρεις διαφορετικές γραµµές σχεδίασης και εξοπλισµού και διάφορες εκδόσεις συστηµάτων µετάδοσης κίνησης.

Έτσι, µπορεί να ικανοποιεί πολλούς και διαφορετικούς ρόλους: από ένα στιβαρό pickup παντός εδάφους µπορεί να µεταµορφωθεί σε ένα κοµψό οικογενειακό αυτοκίνητο πόλης. Το επίσηµο λανσάρισµά της στην Ελλάδα θα γίνει στις 11 Νοεµβρίου, µε παρουσία του αυτοκινήτου σε όλες τις εκθέσεις των εξουσιοδοτηµένων διανοµέων Mercedes-Benz.

Τρεις γραµµές σχεδίασης

Το pickup µε το αστέρι της Mercedes διατίθεται σε τρεις γραµµές σχεδίασης και εξοπλισµού. Η βασική γραµµή X-Class Pure είναι ιδανική για σκληρή, λειτουργική χρήση. Είναι ένα τέλειο «άλογο εργασίας» όπως λέει η γερµανική αυτοκινητοβιοµηχανία. Η X-Class Progressive προορίζεται για όσους που θέλουν ένα σκληροτράχηλο pickup που προσφέρει χαρακτηριστικά στυλ και άνεσης – να είναι δηλαδή η «επαγγελµατική κάρτα» για την επιχείρησή τους και ταυτόχρονα ένα αναπαυτικό και πολυτελές αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.Η X-Class Power είναι η κορυφαία έκδοση. Απευθύνεται σε εκείνους για τους οποίους, το στυλ, η κοµψότητα, οι επιδόσεις και η άνεση είναι υπέρτατης σηµασίας.

Χωρητικότητα και δύναµη έλξης

Σύµφωνα µε τα στοιχεία της Mercedes-Benz η X-Class µπορεί να µεταφέρει ωφέλιµο φορτίο βάρους 1,1 τόνων. Υπεραρκετό για τη µεταφορά 17 γεµάτων βαρελιών 50 λίτρων στο χώρο φόρτωσης, για παράδειγµα. Έχει τη δυνατότητα ρυµούλκησης 3,5 τόνων. Η επιφάνεια φόρτωσης είναι σχεδιασµένη έτσι, ώστε µία ευρωπαλέτα να χωράει ανάµεσα στους δύο θόλους τροχών.

Επιδόσεις και κινητήρας

Από τις αρχές της διάθεσής της στην αγορά η X-Claas, θα διατίθεται µε δύο τετρακύλινδρους κινητήρες «ζωηρών» επιδόσεων. Ο υψηλής ροπής πετρελαιοκινητήρας common-rail (άµεσου ψεκασµού) µε κυβισµό 2,3 λίτρων διατίθεται σε δύο βαθµίδες ισχύος. Στον πετρελαιοκινητήρα X 220 d µε απλό τούρµπο, αποδίδει 120 kW/163 ίππους ενώ στον κινητήρα µε διπλό στούρµπο X 250 d φτάνει στην ισχύ των 140 kW/190 ίππους. Και τα δύο πετρελαιοκίνητα µοντέλα διατίθενται µε σύστηµα κίνησης στους πίσω τροχούς ή µε σύστηµα επιλογής τετρακίνησης. Η ισχύς µεταδίδεται µέσω ενός µηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Κατ’ επιλογήν διατίθεται ένα αυτόµατο κιβώτιο 7 σχέσεων στα µοντέλα X 250 d και X 250 d 4MATIC µε κινητήρα 140 kW/190 hp.Επιλεγόµενη ή µόνιµη – τετρακίνηση 4MATIC για κάθε έδαφος

Κίνηση εκτός δρόµου

Το σύστηµα επιλογής τετρακίνησης 4MATIC, που εξοπλίζει τα µοντέλα X 220 d 4MATIC και X 250 d 4MATIC, κατακτά όλα τα εδάφη. Με αυτό το σύστηµα, η κίνηση µεταδίδεται επιλεκτικά και στους µπροστινούς τροχούς ανάλογα µε το έδαφος. Εκτός δρόµου, και οι δύο εκδόσεις του συστήµατος 4MATIC εξασφαλίζουν την ίδια κυρίαρχη συµπεριφορά χάρη στις σχέσεις µετάδοσης low range και το προαιρετικό µπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Τα οχήµατα της Mercedes, διαθέτει

στην ελληνική αγορά η Mercedes-Benz

Ελλάς Α.Ε.Ε. (τηλ. 210/6296500)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ