ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τα Παιδικά Χωριά SOS δίπλα σε πάνω από 1.000 παιδιά

0

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα, με το πρόβλημα να είναι οξυμένο και στην Κρήτη.

Αυτό ανέφεραν ειδικοί στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας στο Ηράκλειο με θέμα «Οικογένεια και Κοινωνία: Δομές, Παρεμβάσεις, Προκλήσεις και προοπτικές», την οποία διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το παιδικό χωριό SOS Κρήτης.

Μόνο στο Ηράκλειο, στηρίχθηκαν πάνω από 1000 παιδιά από το 2012 έως σήμερα, τα οποία είτε είχαν κακοποιηθεί είτε παραμεληθεί από τους γονείς τους.

Όπως σημείωσαν επιστήμονες, το πιο σημαντικό είναι ότι πάνω από το 80% των παιδιών κατάφεραν να ξεπεράσουν τις τραυματικές αυτές εμπειρίες, μέσα από τη διαβίωση τους στα παιδικά χωριά SOS.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει το παιδικό χωριό SOS, στη περιοχή της Φοινικιάς σε μια έκταση 3 στρεμμάτων με στόχο τη κάλυψη των αναγκών των παιδιών που έχουν στερηθεί τη φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας.

Εντωμεταξύ, τα σπίτια προσωρινής φιλοξενίας παιδιών των παιδικών χωριών SOS στο Ηράκλειο θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, στηρίζοντας τόσο τα παιδιά όσο και τις οικογένειες τους.

Από τις 70 οικογένειες που ήταν ο στόχος το 2014, σήμερα στηρίζει 518 οικογένειες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ